Valtion virastojen ja Porin kaupungin yhteisten toimitilojen suunnittelu etenee – sijoittuminen Teljäntorille näyttää mahdolliselta

Porin kaupunki ja valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt jatkavat yhteisen työympäristöprojektin suunnittelua. Tilojen sijoittumisen Porin Teljäntorille molemmat osapuolet näkevät hyvänä vaihtoehtona. Hankkeen tarkoituksena on tuoda kaupungin ja valtion palvelut keskitetysti asiakkaiden lähelle.

Toteutuessaan valtion 11:n viraston ja Porin kaupungin 16:n toimipisteen palvelut keskittävät toimintonsa yhteen osoitteeseen, ja porilaiset saavat jatkossa palvelut yhdestä paikasta.

– Sijoittuminen Teljäntorille näyttää mahdolliselta. Ratkaisusta keskustellaan vielä Porin kaupungin kanssa ja tilojen sijoittumista sekä muita yksityiskohtia hiotaan vielä työpajoissa kesän ja alkusyksyn aikana, kertoo Senaatti-kiinteistöjen projektipäällikkö Sinikka Selänne.

Tilat on esitetty sijoittuvan kauppakeskuksen 2.–6. kerroksiin, jotka on tarkoitus peruskorjata kauttaaltaan. Tiloihin suunnitellaan yhteiset asiakaspalvelu- ja kokoustilat sekä toimistotyöalueet erikseen valtion virastoille ja kaupungille. Yhteisillä asiakaspalvelutiloilla parannetaan asiakaspalvelukokemusta ja helpottamaan kaupunkilaisten asiointia. Tavoitteena on remontoida virastojen ja kaupungin henkilökunnalle torneihin omat monitilaympäristöt, jotka mahdollistavat uudenlaiset ja nykyaikaiset työnteon tavat sekä luoda toimintaa ja henkilöstön hyvinvointia tukevat tilat.

– Olemme hyvin tyytyväisiä alustaviin suunnitelmiin. Mahdumme kaikki Teljäntorille ja olen vakuuttunut, että saamme sinne hyvän työympäristön henkilökunnalle ja yhteisen asiakaspalvelun porilaisten käyttöön, Porin kaupungin projektipäällikkö Kari-Matti Haapala kertoo.

Monitilaympäristön periaatteen mukaan henkilökunta voi valita työpisteensä työtehtävien luonteen mukaan esimerkiksi yhteistyön tai yksilötyön alueelta tai hiljaisesta tilasta. Kun henkilökohtaisia työpisteitä ei ole, voidaan työpistemäärä arvioida tilojen keskimääräisen käyttöasteen mukaan.

– Monitilaympäristössä tilankäyttö tehostuu ja käyttämättömistä neliöistä voidaan luopua. Tämä tuo merkittäviä säästöjä tilojen ja toimitilapalveluiden kustannuksiin. Kun tilat ovat tehokkaammassa käytössä ei myöskään kuormiteta tarpeettomasti ympäristöä ja voidaan osaltaan edesauttaa hiilineutraaliustavoitteitten saavuttamista. Modernien työtapojen käyttöönotto on korostunut kevään aikana entisestään, kun työtehtäviä on hoidettu pääosin digitaalisesti, Haapala ja Selänne toteavat.

Kyseessä on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen ja uusi yhteinen työympäristökonsepti. Toteutuessaan hankkeen on määrä olla valmis kesällä 2023. Muutos vaikuttaisi merkittävästi noin 800 työntekijän arkeen. Uuden työympäristön tavoitteena on parantaa yhteistyötä sekä asiakas- ja työntekijäkokemusta. 

Havainnointikuva: Toteutuessaan valtion ja Porin kaupungin yhteistilan sisääntuloaula voisi näyttää tältä. Kuva: Sigge Arkkitehdit Oy.

Havainnekuva valtion ja Porin kaupungin yhteistilan sisääntuloaulasta