Nuokkapaku toimii lähellä nuorta

Porin kaupungin nuorisopalveluiden liikkuva nuorisotila Nuokkapaku tarjoaa nuorille tukea ja monipuolista tekemistä. Nuokkapaku-toiminta lähestyy nuoria lämminhenkisyydellä.

– Nuokkapaku parkkeeraa kesällä sinne, missä nuoret viettävät aikaansa. Toiminta on suunnattu 10-18-vuotiaille. Nuokkapaku tuo mukanaan vaihtuvia pelejä ja liikuntavälineitä sekä aina kaksi nuoriso-ohjaajaa, joiden kanssa voi pelailla ja jutella. Nuokkapaku tarjoaa nuorisotilatoimintaa ulkosalla, taustoittaa nuoriso-ohjaaja Marika Mäkinen.  

Nuokkapaku-toiminta noudattaa poikkeusoloihin liittyvää yleistä ohjeistusta. Turvaväleihin ja käsienpesuun kiinnitetään erityistä huomiota eikä sairaana toimintaan saa osallistua.

– Nuokkapakulla on käsidesi, käsienpesu ja saippua asiakkaiden käytössä. Toimintaan osallistuessa kädet pestään tai desinfioidaan. Pöytien, tuolien ja muiden tavaroiden pintoja pyyhitään desinfiointisuihkeella ja pyyhkeillä. Sellaisia pelejä, joita ei voi pyyhkiä joka käytön jälkeen ei käytetä. Esimerkiksi sumopainipuvut ovat tämän kesän poissa käytöstä, Mäkinen kertoo.

Nuokkapaku on nuorten tilattavissa ilmaiseksi julkiseen paikkaan Porissa, kuten puistoihin, koulujen pihoille ja urheilukentille. Nuokkapaku liikkuu tiistaista perjantaihin klo. 14-20.00 välisenä aikana, 7. elokuuta asti.

– Nuokkapakun saa kesäkaudella puhelimella kiinni numerosta 0447010909. Yhteyttä voit ottaa soittamalla, tekstiviestillä tai WhatsAppilla. Yhteydenoton jälkeen nuori ja nuoriso-ohjaaja yhdessä sopivat paikan ja ajan Nuokkapaku-tilaukselle, Mäkinen sanoo.

Keväällä 2018 Porin kaupungille myönnettiin Unicefin Lapsiystävällinen kunta -tunnustus (LYK). Porissa keskitytään tällä hetkellä lapsen oikeuksien tunnetuksi tekemiseen, lasten ja nuorten osallisuuteen sekä lapsia koskevien asioiden koordinoituun tarkasteluun.

Nuokkapaku matkassa