Lasten ja nuorten kesäruokailu alkanut sujuvasti – ruokailijoiden määrä kasvussa

Kesäkuussa käynnistynyt, 7-18-vuotiaille järjestettävä maksuton kesäruokailu on ollut suosittu myös kuluvana kesänä. Ruokailijoiden määrä on lisääntynyt jo ensimmäisen viikon jälkeen, mutta uusia lapsia ja nuoria mahtuu syömään siitä huolimatta mainiosti.

Keskustassa, Sampolassa, Pihlavassa ja Ahlaisissa järjestettävä kesäruokailu on kerännyt ruokailijoita runsaasti. Osallistujia on käynyt myös muilta Porin alueilta, kuten Toejoelta, Käppärästä ja Väinölästä.

Lounastajat ovat olleet tyytyväisiä ruokaan ja ruoan järjestelyyn. Myös jakelu keittiöltä on toiminut säntillisesti.

– Hyvin on sujunut. Osallistujien mielestä ruoka on ollut hyvää ja sitä on ollut riittävästi. Ruokailun jälkeen lapsille on järjestetty myös muuta oheistoimintaa paikoissa, joissa erityisesti ulkotiloja on voitu hyödyntää. Vanhemmilta on tullut paljon kiitosta siitä, että toiminta on helpottanut monen perheen arjen pyörittämistä ja lisäksi ruokailumahdollisuus on toiminut eräänlaisena taloudellisena tukena, hankevastaava Päivi Erkko iloitsee. 

Kesäruokailusta ylimääräiseksi jäänyt ruoka on pyritty jakamaan mahdollisimman hyvin sitä tarvitseville, kuten lähiseudun vähävaraisille. Ylijäämäruoan jakamisen tavoitteena on minimoida ruokahävikki. 

– Sampolassa ylijäämäruokaa on jaettu pääasiassa lapsiperheille, jotka ovat osallistuneet alueen kesätoimintaan ja joissa toiminnasta vastaavat työntekijät tietävät ruoka-avulle olevan tarvetta. Ahlaisissa kyläyhdistyksen vapaaehtoiset ovat vieneet ruoka-annoksia myös kotiin kuljetettuina, jos esimerkiksi lapsille ruokaileminen pitkän matkan vuoksi ei ole mahdollista. Myös Yhteisötalo Otavassa ja Pihlavassa ylitse jäänyttä ruokaa jaetaan tarpeen mukaan, Erkko taustoittaa.

Lisätietoa kesäruokailun toteutuksesta, ajankohdista ja ruokailupaikoista sekä ruokalistasta voi lukea osoitteesta: www.pori.fi/kesaruokailu 

Opiskelija ottamassa kasvissosekeittoa lautaselleen