Satakunnan Museo tarjoaa maksuttomia elämyksiä lapsille

Satakunnan Museo on huomioinut toiminnassaan porilaiset lapset, nuoret ja perheet yhä paremmin. Satakunnan Museon, Luontotalo Arkin ja Rosenlew-museon toimipisteissä etuudet ovat näkyneet vielä maltillisesti.

– Maksuttomia viikonloppuja on ollut valitettavan vähän ennen koronaa, mutta jotain pientä osviittaa asiaan saa, kun vertaa lukujamme viime vuoden vastaaviin viikonloppuihin. Etuus koskee siis viikonloppuja, Satakunnan Museon asiakaspalveluvastaava Lotta Koskinen kertoo.

Lapsille haluttiin tarjota maksuton museoelämys myös viikonloppuisin.

– Museoillahan on olemassa perhelippu, jossa alaikäiset lapset saavat käytännössä ilmaisen sisäänpääsyn kaikkina aikoina museoiden toimipisteisiin. Tämä etuus kannattaa käyttää, mikäli aikuisia on matkassa kaksi. Alkuvuonna tämän perhelipun rinnalle tuli myös viikonloppujen maksuttomuus lapsille, Koskinen taustoittaa.  

Uudet etuudet ovat olleet museon kävijöille positiivinen yllätys.

– Etuus otettiin mukavasti vastaan, mutta rynnistystä museoihin se ei tuonut. Iso osa asiakkaista ei ole ollut tietoinen etuudesta, mutta siitä kuullessaan on tieto otettu ilahtuneesti vastaan eli sitä on ollut mukava tarjota asiakkaille. Muutamia nuoria on tullut etuuden houkuttelemana museoon itsenäisesti, Koskinen sanoo.

Keväällä 2018 Porin kaupungille myönnettiin Unicefin Lapsiystävällinen kunta -tunnustus (LYK). Porissa keskitytään tällä hetkellä lapsen oikeuksien tunnetuksi tekemiseen, lasten ja nuorten osallisuuteen sekä lapsia koskevien asioiden koordinoituun tarkasteluun.

Satakunnan Museon julkisivu kesällä