Lasten kesäkeskiviikot ilahduttavat pitkin kesää!

Taidemuseon suositut Lasten kesäkeskiviikot tarjoavat kivaa tekemistä lapsille ja koko perheelle. Haluamme, että tapahtumiin osallistuminen on mahdollisimman turvallista. Pienen tehtäväpaketin lunastamalla voi lähteä omatoimisesti tutkimaan kaupungin julkisia veistoksia tai maalaaman puiston ja kesän värejä. Pienen porukan Kangaskassi-työpajassa voi koristella oman kesäkassin viidellä eurolla. Maksuttomissa Kesäkeskiviikoissa voi suunnistaa näyttelyissä omaan tahtiin tehtäväkortin avulla tai osallistua tanssivien Kesäkulkurien esitykseen.

Poimi Lasten kesäkeskiviikkojen ohjelma talteen tästä:

24.6. klo 12-14 Veistosvaellus-tehtäväpaketti, maksu 5 €

Mikä kumma on Äestäjä? Montako lempinimeä keksit karhulle? Minne Itkevä Tyttö on piiloutunut? Veistosvaelluksella tehdään tehtäviä Porin keskustan julkisten veistosten luona. Osallistujat kiertävät Veistosvaellus-reitin itsenäisesti. 

Lunasta Veistosvaellus-tehtäväpaketti sinulle sopivana aikana taidemuseosta kello 12-14. Kierroksen aluksi saat lyhyet toimintaohjeet. Tehtävät on suunniteltu kouluikäisille, mutta ne sopivat myös pienemmän lapsen ja aikuisen yhdessä tehtäviksi.   

Pakettiin sisältyy johdatus Veistosvaellukseen, Veistosvaellus-tehtäväpaketti ja sisäänpääsy taidemuseon näyttelyihin. 

 

8.7. klo 12-14 Seikkailu taidenäyttelyssä – itsenäinen näyttelykierros tehtäväkortin avulla, vapaa pääsy

Yhdestä taidemuseon näyttelystä löytyy yhdeksän kenkää, toisesta laulavia mummoja ja kolmannesta porilainen grillikioski. Löydätkö ne? Lasten kesäkeskiviikossa 8.7. klo 12–14 seikkaillaan näyttelyissä itsenäisesti tehtäväkortin avulla. Näyttelytiloissa olevilta keskusteluoppailta voit kysyä vinkkejä tehtävien suorittamiseen ja esittää kiperiä lisäkysymyksiä. Vapaa pääsy lapsille ja lapsiperheille. 

 

15.7 klo 12-14 Kangaskassityöpaja, max. 10 osallistujaa, osallistumismaksu 5 €. Ennakkoilmoittautuminen 13.7. mennessä: taidemuseo@pori.fi

Rennossa työpajassa saat kertoa kesäkuulumisesi värein, muodoin ja kuvioin koristelemalla ikioman kangaskassin! Huolehdimme työpajassa turvaväleistä ja muista turvallisuusohjeista. Rajoitettu osallistujamäärä: 10 työskentelypistettä.

 

22.7. klo 12-14 Värihetki - lainattavat akvarellimaalausvälineet, maksu 5 €, säävaraus

Värihetki on itsenäinen maalaustyöpaja lähiympäristössä. Osallistumismaksu 5 € sisältää lainattavat akvarellimaalausvälineet tehtäväideoineen ja sisäänpääsyn taidemuseon näyttelyihin. Tarvikepaketteja on rajoitettu määrä 25 kpl. Kirmaa Kirvatsiin, jokirantaan tai raatihuoneen puistoon, ja vangitse kesän värit paperille. Maalaustarvikkeet palautetaan taidemuseolle värihetken päätteeksi.

 

29.7.   Kesäkulkurit - esitykset ja työpajat kello 12 ja kello 14 ja esitys kello 18. 

Tanssijat Anniina Ukkonen & Evgeny Kostyukov / Esityksiin ja työpajoihin on vapaa pääsy.

Kesäkulkurit johdattelevat katsojansa seikkailuun, luvassa on matka maailmalle. 
Esityksen kesto 20 minuuttia. Pysähdy ja ylläty!  

Klo 12 esitys + työpaja (taidemuseon Veistospiha), max. 15 katsojaa. 

Klo 14 esitys + työpaja (taidemuseon edustalla), max. 50 katsojaa. 

Klo 18.15 esitys (taidemuseon Veistospiha) max. 15 katsojaa. 

Kahta ensimmäistä esitystä seuraa työpajaosuus, jossa kokeillaan helppoja liikesarjoja kulkureiden opastamana. Kesto noin 45 minuuttia.  Kesäkulkurit on Läntisen tanssin aluekeskuksen tanssikiertue ja yleisötyökonsepti. Porin taidemuseossa tilaisuudet järjestetään yhteistyössä Porin lastenkulttuurikeskuksen kanssa.  

 

Porin taidemuseon kesäkeskiviikko