Harrastustoiminta on taas käynnissä – perheet voivat hakea tukea maksuihin

Harrastustoiminta on taas käynnistynyt täydellä vauhdilla ja seuramaksut juoksevat. Vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikuntaharrastusten kustannuksiin on tarjolla taloudellista tukea. Tämän hetken tukihaku päättyy 30. kesäkuuta. 

– Kevään koronatauko harrastustoiminnassa aiheutti sen, että tukea on jäämässä oletettua enemmän jaettavaksi vielä syksyllä. Mikäli tukea ei nyt tähän hakupäivään mennessä ehdi hakea, seuraavaksi avustushakemuksia käsitellään 30. syyskuuta päättyvän hakujakson jälkeen. Tukihakemuksen syksylle voi tehdä vaikka heti heinäkuussa, sanoo liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti.

Tukea voi hakea porilaisessa urheiluseurassa harrastavan 7-15-vuotiaan porilaisen lapsen tai nuoren perhe.

– Harrastamisen kustannukset voivat olla esteenä urheiluharrastuksen aloittamiselle tai syynä harrastuksen loppumiselle. Monissa perheissä tuskaillaan harrastuskustannusten kanssa ja tällä Lounais-Suomen aluehallintoviraston myöntämällä 20 000 euron erityisavustuksella pystymme tarjoamaan tukea vähävaraisille perheille. Harrastus on usein tärkeä osa lapsen tai nuoren elämää ja avustuksen myötä saadaan helpotettua vähävaraisten perheiden arkea, iloitsee Lahti.

Tukien jaossa tehdään yhteistyötä Me-talo Porin Lasten ja nuorten harrastusrahaston kanssa. Tukea haetaan samalla lomakkeella, jolla alle 18-vuotiaat voivat hakea harrastusrahastosta tukea. Tukipäätökset tehdään kuitenkin kaupungin liikunta- ja nuorisoyksikössä. Päätöksen jälkeen tuki maksetaan suoraan seuralle, missä tukea saava lapsi tai nuori harrastaa. Seura kohdentaa tukisumman suoraan tuen saajan harrastuskustannuksiin.

Aluehallintaviraston myöntämällä avustuksella edistetään yhdenvertaisia, tasa-arvoisia ja saavutettavia harrastusmahdollisuuksia porilaisissa urheiluseuroissa. Kyseessä on liikuntaharrastuksen perustoiminnan tuki, joka on korkeimmillaan 50 euroa kuukaudessa yhtä lasta tai nuorta kohden. Urheilukilpailuita, kilpailumatkoja ja leirejä ei katsotan perustoiminnan hintaan kuuluviksi.
 

Hyvinvointia liikunnasta