Jättipalsamia kitketään heinäkuussa talkoovoimin

Porissa järjestetään heinäkuun kahdella ensimmäisellä viikolla vieraslajitalkoita, joissa kitketään haitallista jättipalsamia. Talkoissa toimitaan yhdessä porilaisen luonnon ja ympäristön hyväksi. 

Ensimmäiset jättipalsamin kitkentätalkoot järjestetään keskiviikkona 1. heinäkuuta kello 17-19 Kirjurinluodon Hanhipuistossa. Keskiviikkona 8. heinäkuuta talkoot jatkuvat kello 17-19 Polsanluodossa. 

Maiseman- ja luonnonhoidon asiantuntija Sanna Haapala Pro Agria Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisista ja Haitalliset vieraslajit hallintaan –hankkeesta on molempina päivinä paikalla kertomassa vieraslajeista sekä opastamassa niiden oikeaoppisessa torjunnassa.

Kaikille osallistujille jaetaan talkoissa työhanskat, ja työn ohessa on myös mehutarjoilua. Talkoot eivät vaadi ennakkoilmoittautumista.

- Sekä Hanhipuistossa että Polsanluodossa on useita vieraslajiesiintymiä, joten talkootöitä voidaan levittäytyä tekemään laajalle alueelle, ja näin säilyttää tarvittavat turvavälit, kertoo suunnittelija Outi Aalto Porin kaupungilta.  

Talkoiden järjestäjinä toimivat Satakunnan Vihertietokeskus ja Porin kaupungin ympäristö- ja lupapalvelut. Lisätietoja vieraslajitalkoista sekä muista Porin seudulla järjestettävistä luontoretkistä ja –tapahtumista löytyy täältä.

Haitallisista vieraslajeista kertova näyttely käynnissä

Porin seudulla luontoa vallanneita vieraslajikasveja ja –eläimiä esittelevä Haitalliset vieraslajit –näyttely on esillä Porin pääkirjastossa vielä 4. heinäkuuta asti. 

Näyttely tutustuttaa kävijöitä muun muassa erilaisiin vieraslajeihin, niiden haitallisuuteen ja tunnistettavuuteen sekä vieraslajitalkoiden järjestämiseen. 

Kuva jättipalsamista