Porin nurmikentät mainiossa kunnossa

Nurmikentät ympäri Porin ovat kuluvana kesänä olleet hyvässä kunnossa. Pelaajat ja muut liikkujat pääsevätkin hyödyntämään hyväkuntoisia harjoitteluolosuhteita tehokkaasti.

Porissa nurmikenttiä sijaitsee Itä-Porissa, Länsi-Porissa, Meri-Porissa ja Pohjois-Porissa sekä Noormarkussa ja urheilukeskuksen stadionilla. Kokonaisuudessaan kenttien tilaa voidaan pitää hyvänä.

– Kentät ovat pääasiassa hyvässä kunnossa. Ainoastaan ne alueet, joissa on ollut kuivaa, kentän pinta on palanut. Kastelujärjestelmät ovat kuitenkin käytössä, hallimestari Jani Rantanen sanoo.

Nurmikenttien hoitoon on panostettu viime vuosien aikana yhä enemmän, mikä näkyykin nurmikenttien kunnossa hyvin.

– Kenttien nurmia on leikattu, ilmauslaitteita hankittu ja 3-4 vuoden aikana erilaisiin puhtausvälineistöön satsattu, Rantanen taustoittaa. 

Aktiivisesta hoidosta huolimatta, kuumat sääolosuhteet pakottivat kenttien huolenpitoon myös tavallisten huoltoajankohtien ulkopuolella.

– Tavallisesti kenttiä kastellaan öisin, mutta hellekeleistä johtuen sadettaminen oli tarpeen nyt myös päivisin, Rantanen kertoo.

Jalkapallokenttien nurmialueiden hoitaminen eroaa tavallisen kaupunkipuiston kunnossapidosta huomattavasti.

– Jalkapallokenttien nurmet leikataan lyhyemmiksi kuin puistoissa. Pelialustana toimivan nurmen tulee kestää käytössä paremmin, Rantanen muistuttaa.

Tekonurmialue