Nauti kesästä turvallisesti

Koronatartuntojen määrä on koko Suomessa ollut laskussa ja koronarajoituksia on alettu purkamaan. Tästä huolimatta on edelleen tärkeää noudattaa varovaisuutta, jotta me kaikki pystymme nauttimaan kesästä turvallisesti.

Satakunta on edelleen matalan ilmaantuvuuden aluetta. Koronavirustartunta on kuitenkin edelleen mahdollinen, joten on tärkeää huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja oikeasta yskimis- ja niistämistavasta. Suuria kokoontumisia ulkotiloissakin kannattaa välttää ja turvaväleistä huolehtia.
 
Jos sinulla on ollut koronavirukseen sopivia oireita parin päivän ajan, ota yhteys koronaneuvontaan. Koronaviruksen oireita voivat olla mm. kuume, hengenahdistus, yskä, lihaskivut, väsymys, nuha, haju- ja makuaistin häiriöt, pahoinvointi tai ripuli. Koronaneuvonta tekee puhelimitse hoidontarpeen arvioinnin ja sinut voidaan ohjata koronaterveysaseman vastaanotolle tai drive in –testiin.
 
Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelimen numero on 02 623 4333. Numero on avoinna arkisin klo 8-16. Muuna aikana soita Satasairaalan päivystysnumeroon 116 117. Voit tehdä myös internetissä Omaolo-oirearvion.

 

Ihmisiä nauttimassa kesäpäivästä Kirjurissa