Puuhavilla yhdistää tekemisen ja yhdessäolon

Porin Puuhavilla on koko perheen pysähdyspaikka aivan palveluiden ytimessä. Tilassa tarjotaan monenlaista tekemistä ja toimintaa viikon jokaisena päivänä.

– Puuhavilla sijaitsee kauppakeskus Puuvillaan toisessa kerroksessa. Siellä on leikkitilaa sekä pöytiä ja tuoleja, jossa perheet voivat viettää aikaa. Tila on kaikille avoin paikka ja se on auki kauppakeskuksen ollessa avoinna, terveydenhoitaja Irene Korhonen kertoo.

Puuhavillassa järjestetään aktiivisesti monipuolista ohjelmaa yhteistyössä Porilaisten toimijoiden kanssa.

– Säännöllistä toimintaa Puuhavillassa järjestävät muun muassa seurakunta ja MLL (perhekahvila). Muita toimijoita ovat olleet muun muassa suun terveydenhuolto, puheterapeutit, nalleneuvola, Hyte-valmentaja ja perhetyö sekä muita perusturvan toimijoita. Myös terveydenhoitaja on paikalla joka toinen torstai tunnin ajan samaan aikaan MLL:n kanssa. Koululaisten loma-ajat voivat kuitenkin tuoda poikkeuksia toiminnan järjestämiseen, Korhonen sanoo.

Poikkeusolosuhteet muuttivat toiminnassa tehtäviä suunnitelmia merkittävästi ja sulki Puuhavillan ovet toistaiseksi.

– Suunnitteilla oli muutakin kevääksi, mutta ne kaikki luonnollisesti peruuntuivat. Esimerkiksi monikkoperheet olivat aloittamassa kokoontumisiaan. Puuhavilla on ollut kiinni aina koronatilanteen alkamisesta asti. Tila aukeaa varmasti rajoitusten höllennettyä, mutta koska, sitä en osaa vielä sanoa, Korhonen pohtii.

Tutustu Puuhavillan ohjelmaan Porin kaupungin nettisivuilla ja neuvolan Facebookissa.  

Keväällä 2018 Porin kaupungille myönnettiin Unicefin Lapsiystävällinen kunta -tunnustus (LYK). Porissa keskitytään tällä hetkellä lapsen oikeuksien tunnetuksi tekemiseen, lasten ja nuorten osallisuuteen sekä lapsia koskevien asioiden koordinoituun tarkasteluun.

Puuhavillan lasi-ikkuna