Joukkoliikenteen laiturien poikkeusjärjestelyt päättyvät kauppatorilla

Maanantaista 20. heinäkuuta alkaen joukkoliikenteen laiturit palaavat normaaleihin paikkoihinsa kauppatorilla. Samalla Pohjoiskauppatorin pysäköintipaikat vapautuvat autoilijoiden käyttöön. Joukkoliikenteen reiteissä on edelleen pieniä muutoksia Antinkadulla.

Kauppatorin alueella on kesän aikana poikkeusjärjestelyjä, koska osa Gallen-Kallelankadusta ja Antinkadusta toimii kesäkävelykatuna noin elokuun puoliväliin saakka. Joukkoliikenteen laiturit 4, 5, 9 ja 10 ovat väistäneet kesäkävelykatua väliaikaisesti esimerkiksi Pohjoiskauppatorille. Kyseisiltä laitureilta liikennöidään Meri-Porin, Leppäkorven, Viasveden, Musan, Ahlaisten, Merikarvian, Kankaanpään ja Lyttylän suuntaan.

Tarve katualueiden sulkemiseen on vähentynyt niin, että joukkoliikenteen laiturijärjestelyt voidaan palauttaa jo nyt ennalleen.

– Ensi viikosta alkaen käytössä on kaikilla linjoilla normaalit laituripaikat, jotka voi tarkistaa Porin Linjojen verkkosivuilta. Osassa reiteistä on vielä muutoksia, koska Antinkatua pitkin ei voi ajaa torilta pohjoiseen kesäkävelykadun vuoksi, kertoo suunnittelija Merika Lanne.

Kesäkävelykatu kattaa Antinkadun Pohjoiskauppatorin ja Valtakadun välisen osuuden sekä Gallen-Kallelankadusta noin puoli korttelia Kauppatorin ja Pohjoispuiston välillä. Katuosuudet on suljettu yleiseltä moottoriajoneuvoliikenteeltä, ja ne avataan kaikkien kuljettavaksi 11. elokuuta.

Porin Linjojen bussi