SuomiAreenan 2021 teemoina yhteisöllisyys, digitaalisuus ja luonto

SuomiAreenan ensi vuoden teemat ovat yhteisöllisyys, digitaalisuus ja luonto. Tapahtuman pääyhteistyökumppanit ovat Telia ja Metsähallitus.

Telian mukaan Porissa järjestettävä SuomiAreena on luonteva paikka edistää yhteiskunnallista keskustelua. Vuoden 2021 teemat ovat vahvasti sidoksissa yhtiön tavoitteisiin rakentaa yhteisöllisempää ja vastuullisempaa tulevaisuutta teknologian avulla.

– SuomiAreena tarjoaa hienon alustan kohtaamisille ja yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen aktivoimiselle. Varsinkin tänä aikana tarvitsemme avointa ja kuuntelevaa keskustelua vähentääksemme vastakkainasettelua ja vihapuhetta. Odotan erityisesti sitä, että pääsemme rakentamaan ympäristöystävällisempää digitaalista yhteiskuntaa yhdessä nuorten ja eri vaikuttajatahojen kanssa, sanoo Telian toimitusjohtaja Heli Partanen.

Metsähallituksen viestintäjohtaja Terhi Koipijärvi sanoo, että SuomiAreenan teemat ovat tärkeitä myös Metsähallituksen näkökulmasta. Yhteistyön mahdollistavat yhdessä jaettavat arvot kuten moniäänisyys ja tasa-arvo, jotka ovat Metsähallituksenkin uudistuvan strategian ytimessä.

– Meidän tehtävämme on kehittää vastuullisesti luonnon arvoa ja yhteistä varallisuuttamme yli sukupolvien, ja siinä avoin yhteiskunnallinen keskustelu eri näkökulmien yhteensovittamisesta on ratkaisevan tärkeää, Koipijärvi sanoo.

SuomiAreenan vastaava tuottaja Johanna Tuuri odottaa innolla, millaisia yhteiskunnallisia sisältöjä yhteistyökumppanit tuovat SuomiAreenaan.

– Telian mukaantulon myötä voimme tarkastella myös digitaalisesti tapahtuvaa yhteisöllisyyttä, mikä on tärkeää tässä ajassa. Kaikissa ensi vuoden teemoissa on vahvasti esillä myös tuore vastuullisuusohjelmamme ja on hienoa päästä toteuttamaan näitä teemoja yhdessä Telian kanssa, sanoo Tuuri.

– Metsähallituksella puolestaan on merkittävä rooli suomalaisessa yhteiskunnassa niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti sekä myös Suomen ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. On hienoa päästä tekemään ensi kesän SuomiAreenaa yhdessä, Tuuri jatkaa.

MTV:n ja Porin kaupungin järjestämä SuomiAreena on Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma ja se järjestetään Porissa jo 15. kerran 12.-16.7.2021.

SuomiAreenan muut yhteistyökumppanit julkistetaan syksyn ja talven aikana. Haku järjestäjäksi kesän 2021 SuomiAreenaan on käynnissä elokuun 2020 loppuun asti.

SuomiAreenan lippu