Uusi sähköpolkupyörä vauhdittaa puistovahtien työtä

Kirjurinluodon alueella päivystävät puistovahdit ovat monelle tuttu näky jo useamman vuoden ajalta. Puistorauhaa valvovat vahdit kiertävät Kirjurin ja Hanhiluodon alueita pääasiassa kävellen, mutta tänä kesänä he saavat käyttöönsä myös uuden sähköpyörän.

Sähköavusteinen polkupyörä on iso apu laajoilla viheralueilla kuljettaessa, sillä se nopeuttaa huomattavasti paikasta toiseen siirtymistä. Kaupungin infrayksikkö sai uuden pyörän lahjoituksena vakuutusyhtiö LähiTapiolalta. 

- Paikallisuus on oleellinen osa toimintaamme ja pohtiessamme lahjoituskohdetta Kirjurinluodon puistovahdit juolahtivat mieleemme, sillä alueesta nauttivat niin paikalliset kuin muualta saapuvat lapset ja aikuiset. Siksi katsoimme, että puistovahtien käytössä pyörä hyödyttäisi mahdollisimman laajaa joukkoa ihmisiä. Toivommekin, että pyörästä on hyötyä puistovahtien työssä Kirjurinluodon viihtyisyyden ja kaupunkilaisten turvallisuuden ylläpitämisessä, kertoo LähiTapiola Satakunnan korvausjohtaja Elina Väinölä-Mäki. 

Keväällä 2018 käynnistynyt puistovahtikokeilu on saanut hyvän vastaanoton, ja vahdit kiertävät Kirjurinluodon ja Hanhiluodon alueella nyt kolmatta kesää. Vahdit valvovat puistoalueiden rauhaa ja puuttuvat tarvittaessa esimerkiksi roskaamiseen, lintujen ruokintaan ja luvattomaan autoiluun puistossa. Lisäksi he opastavat ja neuvovat alueen käyttäjiä sekä huolehtivat muun muassa alueen roskahuollosta ja tarkkailevat leikkivälineiden kuntoa. 

- Puistovahtien toiminnalla ja esimerkillä pyritään ennaltaehkäisemään mahdollista ilkivaltaa, ja luomaan alueesta mahdollisimman turvallinen kaikille käyttäjille. Uusi sähköpyörä mahdollistaa nykyistä laajemman kulkemisen luotojen alueella, iloitsee infran kunnossapidon esimies Ismo Ahonen Porin kaupungilta.

Puistovahdit työskentelevät luodoilla toukokuun puolivälistä marraskuun puoliväliin asti. Työt painottuvat iltoihin ja viikonloppuihin.

 

Kuva: Piiripuutarhuri Esa Rouvali, infran kunnossapidon esimies Ismo Ahonen, LähiTapiola Satakunnan viestintäasiantuntija Antti-Jussi Vesa sekä puistovahdit Ilkka Reuna ja Aku-Petteri Aaltojärvi perjantaina Hanhiluodossa ihailemassa uutta sähköpyörää. 

Kirjurinluodon puistovahtien uusi sähköpyörä