Kaikenikäisille maksuton liikuntatapahtuma järjestetään viikonloppuna

Satakunnan puutarhaseuran Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahalla järjestämä koko perheen liikuntatapahtuma innostaa syksyiseen ulkoiluun. Lauantaina 15. elokuuta pidettävän kaikille avoimen ja ilmaisen tapahtuman ohjelma tarjoaa monipuolista liikuntaa, kuten joogaa, jumppia, kehonhuoltoa, tanssia ja keppihevostelua.

– Päivän ohjelma on koostettu kaikkia porilaisia silmällä pitäen ja teeman mukaisesti, eli tarjolla on liikuntaa kaikille sylivauvasta seniori-ikäiseen, Satakunnan Puutarhaseura ry:n jäsenvastaava Katri Sundvall iloitsee.

Toivepuistossa järjestettävä nelituntinen tempaus innostaa jokaisen liikunnan riemuun. Luvassa on treenejä aina puistojoogasta seniorijumppaan ja toiminnallisesta kehonpainotreenistä puistolavikseen. Lisäksi alueelta löytyy lasten liikuntapisteitä sekä ohjattua keppihevostelua.

– Liikkua voidaan koko puiston alueella, mutta ohjatut treenit järjestetään ohjaajan valitsemassa kohdassa. Auringon helliessä treenataan puiden siimeksessä ja jos keli ei suosi, voidaan urheilla avoimella paikalla, Sundvall kertoo. 

Tapahtuma-alueelta löytyy myös puistokioski, josta voi ostaa virvokkeita, kahvia ja leivonnaisia pientä käteiskorvausta vastaan, Sundvall kertoo. 

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Liikuntaseura Porin, Sataedun, Taijin Porin ja Hyvinvointicenterin kanssa. Ohjaajat ovat innostavia huipputyyppejä ja onhan yksi heistä myös Positiivisin porilainen 2020.

– Päivälle on luvattu hyvää säätä ja fiilikset ovat sen mukaiset. Positiivisella sykkeellä siis mennään, Sundvall riemuitsee.

Viime aikojen koronavirukseen liittyvät uutiset ovat kuitenkin laittaneet järjestäjät miettimään tapahtuman toteutusta entisestään. Poikkeusolosuhteet ovatkin otettu huomioon mahdollisimman hyvin.

– Käsidesiä on tarjolla useassa eri pisteessä ja turvaväleistä pyritään pitämään huolta. Luotamme ihmisten omaan arviointikykyyn tilaisuuteen osallistumisessa ja siihen, ettei kukaan tulisi paikalle oireisena, Sundvall muistuttaa. 

Lue lisää tapahtumasta täältä.

Liikkeellä kaiken ikää -esite