Keskustan uimahalli aukeaa maanantaina – uimareilta edellytetään vastuullista asiointia

Keskustan uimahalli avaa jälleen ovensa maanantaina 17. elokuuta. Uimahallissa toimitaan yleisten ohjeistusten mukaisesti, joten avaaminen tapahtuu rajoituksia noudattaen. Sujuvan ja turvallisen toiminnan takaamiseksi kävijöiltä toivotaan vastuullisuutta halliin saapumisesta lähtien.

Uimahallin asiakkailta odotetaan turvavälien huomioimista ja voimassa olevien hygieniaohjeistusten mukaan toimimista. Turvalliseen käyttöön ohjaavia toimenpideohjeita on nostettu esille heti uimahallin ovelta alkaen.

– Kassoille on asennettu pleksit ja lattioihin kiinnitetty tarroja muistuttamaan turvaväleistä. Uimahallin kävijämäärää seurataan ja sisäänpääsyä rajoitetaan hetkellisesti, mikäli tarve vaatii. Asiakkaita muistutetaan tilanteesta myös säännöllisin kuulutuksin. Saimme maauimalan kesäkaudesta hyvää kokemusta asiakkaiden käyttäytymisestä ja tarvittaessa reagoimme muuttuvaan tilanteeseen, liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti taustoittaa.

Maauimalasta tuttuun tapaan, myös uimahallin suuntaa antava kävijätilanne löytyy kaupungin verkkosivuilta. Asiakastilanteesta kertova tilatieto kannattaakin käydä tarkastamassa ennen uimareissua.

Pesutilojen ja allasosaston puolella poikkeustilanteen ohjeistukset koskevat pääsääntöisesti henkilörajoitusten ja yleisen hygienian noudattamista.

– On ehdottoman tärkeää, että jokainen käyttäjä huolehtii omalta osaltaan etäisyyksien ja hygieniaohjeistusten noudattamisesta. Saunojen henkilömäärää on rajoitettu, jotta etäisyyksien pitäminen on mahdollista myös saunoessa: pieniin saunoihin voi mennä kerralla viisi ja isoihin saunoihin kahdeksan henkilöä. Hallin lainattavat uimavälineet eivät tällä hetkellä ole käytössä, mutta esimerkiksi omat vesijuoksuvyöt ovat sallittuja, kunhan muistaa, että hallissa käytetään vain puhdistettuja välineitä, Lahti muistuttaa. 

Ohjattujen ryhmien toiminta on käynnistymässä vasta parin viikon kuluttua hallin aukeamisesta, 31. elokuuta alkaen.

– Seuraamme, miten asiakkaat toimivat hallissa ja tarkkailemme tietenkin myös yleisen tilanteen kehittymistä. Mahdollisista muutoksista ohjattujen ryhmien järjestämiseen tiedotetaan erikseen vielä ennen ryhmien starttaamista, Lahti toteaa.

Uimalaitosten vuosi- ja seniorikortteihin hyvitetään kevään sulusta johtunut katko. Käyttöajan lisääminen tehdään uimalaitosten kassalla. Käyttöajan pidennys tulee tehdä 31. lokakuuta 2020 mennessä ja umpeutuneiden korttien kohdalla jatkettu käyttöoikeus lasketaan siitä ajankohdasta, kun pidennys tehdään. Tarkempi ohjeistus hyvittämisestä löytyy kaupungin verkkosivuilta.

Maauimala sulkee tältä kesältä ovensa sunnuntaina 16. elokuuta. Talviuintikausi käynnistyy syyskuun loppupuolella. Meri-Porin uimahalli puolestaan avaa palvelunsa asiakkailleen 1. syyskuuta alkaen.  

Keskustan uimahallin aukioloajat 17. elokuuta alkaen:

ma, ti, ke, pe klo 6.00-20.30
to klo 10.00-22.00
la klo 6.00-18.00
su klo 10.00-17.00

 

Keskustan uimahalli ulkoa kuvattuna