Porin kierrätyskeskus vastaanottaa ensi viikolla käyttämättömäksi jääneitä urheilu-, retkeily- ja pelivälineitä

Sitran rahoituksen avulla toteutettu Tavaran uusi tarina -hanke ottaa vastaan asukkaiden tuomia tavaroita Porin kierrätyskeskuksessa viikon ajan 17.–21. elokuuta. Hankkeen tavoitteena on antaa vanhoille ja käytetyille tavaroille uusi elämä lainaamoissa tai vuokraamoissa.

Käyttökelpoisia tavaroita pyritään nostamaan esiin tarinallistamisen keinoin eli tuotteita esitellään toimivina ja arvokkaina lainattavina aarteina. Kierrätykseen tuotavan tuotteen tarinan voi vapaaehtoisesti kertoa kierrätyskeskuksen työntekijälle, jolloin tuotteen tarina saa jatkoa.

– Hyväkuntoiset tai pientä kunnostusta kaipaavat tavarat on laitettu syrjään odottamaan pesua ja kunnostusta. Ottamalla talteen pientä kunnostusta vaativia tavaroita, jätteenpolttoon tai kaatopaikalle päätyvien jätteiden määrä pienenee ja jo olemassa olevan tavaran tarina jatkuu, kommentoi projektityöntekijä Emilia Kataja.

Viikon aikana vastaanotetaan retkeilyvälineitä kuten esimerkiksi makuupusseja, telttoja, rinkkoja ja pelastusliivejä. Myös erilaiset urheiluvälineet kuten esimerkiksi mailat, räpylät, pallot ja painot sekä ulkopelit kuten mölkky, kriketti ja petankki ovat tervetulleita.

– Tavarat voivat olla pienen kunnostuksen tai pesun tarpeessa, mutta pahasti epäkunnossa olevia tavaroita ei toivota tuotavan. Tavaroita voi tuoda Porin kierrätyskeskuksen tavaroiden vastaanottopaikkaan maksutta. Vastaanottopaikka löytyy asiakaspalvelutiskin vierestä katoksen alta. Vastaanotossa tarkastetaan tavaroiden sopivuus lainaamoihin tai välinevuokraamoihin, selventää Kataja.

Tavaroita otetaan vastaan kierrätyskeskuksen aukioloaikoina:

  • maanantaisin 9.00-18.00 (projektityöntekijä paikalla 12–15)
  • tiistaisin 9.00-16.00 (projektityöntekijä paikalla 12–16)
  • keskiviikkoisin 9.00-18.00 (projektityöntekijä paikalla 14–17)
  • torstaisin 9.00-16.00 (projektityöntekijä paikalla 10–14)
  • perjantaisin 9.00-14.00 (projektityöntekijä paikalla 10–14)
     

Lue lisää Porin kierrätyskeskuksesta, Välinevuokraamosta ja Liikuttamosta

Porin kierrätyskeskus