Vähävaraisille jaetaan kasvomaskeja perusturvan yhteistoiminta-alueella

Perusturva aloittaa kankaisten kasvomaskien jakamisen vähävaraisille yhteistoiminta-alueen asukkaille. Valtiovarainministeriön suositusten mukaisesti jokainen hankkii maskin itse, mutta kunnat huolehtivat, että maskeja on saatavilla kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville ilmaiseksi käyttösuosituksen voimassaoloalueella. Monikäyttöisiä kankaisia kasvomaskeja tullaan jakamaan vähävaraisille Porissa, Ulvilassa ja Merikarvialla.

Jakoajat:

  • Pihlavan ja Pormestariluodon asukastuvat, arkisin klo 9-15
  • Maantiekadun toimipisteen info, arkisin klo 8-12
  • Ulvilan terveyskeskus, arkisin klo 8-12
  • Merikarvian terveyskeskus, arkisin klo 8-12
  • Lavian terveyskeskus, arkisin klo 8-12

Kasvomaskia suositellaan käytettävän muun muassa joukkoliikenteessä, kuten bussissa ja junassa, sekä muissa tilanteissa, jossa turvavälejä on mahdoton säilyttää. Kasvomaskeja on hyvä käyttää myös matkalla koronanäytteenottoon sekä ennen testitulosten varmistumista, jos liikkuminen kodin ulkopuolella on välttämätöntä. Kasvomaskeja suositellaan yli 15-vuotiaille.

Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja – muista myös käsihygienia

Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. Kasvomaskin asettaminen ja poistaminen vaatii huolellisuutta, jottei viruksella mahdollisesti tahraantunut maski aiheuta tartuntariskiä.

Maskia on aina käsiteltävä puhtailla käsillä. Suojaimen ulkopintaan ei saa koskea käytön aikana. Kasvoilta poistettu suojain tulee laittaa suoraan pesukoneeseen tai muovipussiin. Kädet pestään tai desinfioidaan myös riisumisen jälkeen. Kankainen kasvomaski tulee pestä käytön jälkeen, jolloin se voidaan käyttää uudelleen. Katso Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen video kasvomaskin käytöstä alta.

Ensisijaiset tartuntatautien torjuntatoimet ovat hyvä käsi- ja yskimishygienia, kasvojen, nenän ja suun koskettelun välttäminen sekä riittävän turvaetäisyyden pito muihin henkilöihin julkisilla paikoilla liikkuessa.

Lisätietoja kasvomaskien käytöstä löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen internetsivuilta.

 

Uutista päivitetty 27.8: jakoajat päivitetty

 

Kuvassa henkilöllä kädessään kankainen kasvosuojain