Tylypahkakurssia ja kotijoogaa – kansalaisopiston syksy tarjoaa monipuolista lähi- ja etäopetusta

Porin seudun kansalaisopiston alkava syyskausi tarjoaa yli 500 kurssia. Sinä osaat! -koulutusopas jaetaan koteihin Porissa ja Ulvilassa 19. elokuuta alkaen. Oppaan voi noutaa myös kirjastoista.

Kurssitarjonta ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta. Ilmoittautuminen kursseille alkaa torstaina 27. elokuuta samanaikaisesti verkossa ja puhelimitse numerossa 02 621 5963. Varsinaisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautua voi aina kurssien alkamiseen saakka.

– Ilmoittautuminen avautuu kahdessa erässä. Kello 9.30 pääsee ilmoittautumaan muun muassa käsityö, kuvataide- ja kielikursseille. Jälkimmäinen ilmoittautuminen avautuu kello 11.30. Tuolloin voi ilmoittautua liikunnan, musiikin sekä tieto- ja viestintätekniikan kursseille, kertoo kansalaisopiston rehtori Jari Kaasinen.

Perinteisen lähiopetuksen lisäksi syksyllä on tarjolla runsaasti etä- ja monimuoto-opetuksena toteutettavia kursseja. Kotoa käsin voi siis harrastaa esimerkiksi joogaa, kieliä ja valokuvausta. Kädentaidoissa opitaan etänä valmistamaan muun muassa trendikkäitä makramee-töitä, iki-ihania Martta-nukkeja ja tyylikkäitä kransseja. Suosittu Digiklinikka palvelee myös puhelimitse.

– Syksyn uutuuskursseilla pääsee tutustumaan myös esimerkiksi radioamatööritoimintaan, jossa ollaan yhteydessä radioyhteyksien avulla ympäri maapalloa omalta lähetysasemalta tai internetin kautta. Harrastus sopii esim. elektroniikasta tai rakentelusta kiinnostuneille, vinkkaa Kaasinen.

Lisäksi opiston laaja kielivalikoima täydentyy vietnamin matkailukurssilla. Keväällä suuren suosion saaneesta alakoululaisten Tylypahkan valmennuskurssista järjestetään nyt myös aikuisille oma versio. Kurssilla eläydytään velhomaailmaan kuvataiteen ja ilmaisutaidon keinoin.

Kansalaisopiston lähiopetuksessa koronatilanne huomioidaan muuan muassa pienentämällä ryhmäkokoja ja tehostamalla hygieniaa.

Kesäyliopisto ja kansalaisopisto