Koronaneuvontanumeron ja koronanäytteenoton lisääntyneeseen kysyntään vastataan tekstiviestivastauksilla sekä aukioloaikojen laajennuksella

Koronanäytteenottomäärien sekä koronaneuvontanumeron soittojen lisääntyessä perusturva ottaa käyttöön tekstiviestipalvelun, jonka avulla negatiiviset testitulokset lähetetään asiakkaille tekstiviestillä soiton sijaan. Lisääntyneen kysynnän vuoksi myös koronaneuvontanumeron ja drive in –näytteenottopisteen aukioloaikoja laajennetaan.

Tekstiviestipalvelu otetaan käyttöön asteittain

Tekstiviestipalvelun avulla lähetetään jatkossa koronanäytteenotossa käyneille asiakkaille tietoa negatiivisesta testituloksesta tekstiviestillä. Tekstiviestipalvelu otetaan käyttöön asteittain, joten alkuvaiheessa asiakas saa joko puhelinsoiton tai tekstiviestin testituloksestaan. Perusturva pyrkii ilmoittamaan jatkossa kaikki negatiiviset testitulokset tekstiviestipalvelun avulla.

- Negatiivisia vastauksia aletaan lähettää tekstiviestillä jo tänään, mutta osa negatiivistakin vastauksista soitetaan asiakkaalle. Negatiivinen testitulos tarkoittaa, että asiakkaalla ei ole näytteenottohetkellä ollut koronavirustartuntaa. Jos testitulos on negatiivinen ja asiakkaalla ei ole oireita, hän voi palata normaaliin arkeen, kertoo hygieniahoitaja Kati Laasa.

Positiiviset testitulokset soitetaan suoraan asiakkaalle jatkossakin. Tekstiviestipalvelun käyttöönotto osaltaan nopeuttaa vastausten välittämistä asiakkaille. Testitulos tulee asiakkaan nähtäville myös Omakanta-palveluun.

Koronaneuvontanumeron ja drive in –näytteenoton aukioloajat laajenevat 31.8. alkaen

Maanantaista 31.8. alkaen koronaneuvontanumeron aukioloaikoja laajennetaan niin, että numero on auki sekä arkisin että viikonloppuisin kello 8-16. Samalla drive in –koronanäytteenoton aukioloaikoja laajennetaan arki-iltoihin ja viikonloppuun. Ensi viikosta alkaen näytteenotto on auki arkisin kello 8-18 ja viikonloppuisin kello 9-16.

Jos sinulla on koronavirukseen sopivia oireita, ota yhteys koronaneuvontanumeroon, joka on 02 623 4333 tai tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi. Koronaviruksen oireita voivat olla mm. kuume, hengenahdistus, yskä, lihaskipu, väsymys, nuha, haju- tai makuaistin häiriöt, pahoinvointi ja ripuli.  Koronaneuvontapuhelimessa tehdään hoidon tarpeen arviointi ja ohjataan tarvittaessa infektiovastaanotolle tai drive in -näytteenottoon .

Koronaneuvontanumeron ollessa suljettuna soitetaan akuuteissa asioissa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan, puh. 116 117.

Perusturvan infektiovastaanotto