Tutustuitko jo Koronavilkkuun?

Suomessa on otettu käyttöön koronatartuntaketjujen katkaisua tehostava Koronavilkku-sovellus. Sovelluksen avulla sinä itse voit osallistua ja vaikuttaa koronaviruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistesi terveyttä.

Koronavilkku on käyttäjilleen maksuton ja sen voi ladata sovelluskaupasta tai osoitteesta www.koronavilkku.fi, mistä saat myös lisätietoa sovelluksesta. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista, sillä sovelluksen avulla puhelin tallentaa seurantakoodin kohtaamisista, mikäli kohtaaminen kestää riittävän kauan mahdolliseen altistumiseen.

Jos kuntalaisen saa positiivisen koronatestituloksen, annetaan hänelle terveydenhuollosta koodi, jonka avulla hän voi varoittaa muita jakamalla tiedon anonyymisti muille sovelluksen käyttäjille. Näin sairastuneen henkilön kanssa tekemisissä olleet käyttäjät saavat puhelimiinsa varoituksen mahdollisesta altistumisesta ja ohjeen olla yhteydessä terveydenhuoltoon.

- Varoituksen yhteydessä altistuneelle ei kuitenkaan paljasteta, missä tai koska hän on altistunut tai ketä tartunnan on saanut. Näin sovellus toimii täysin anonyymisti, korostaa sairaanhoitaja Marika Riihikoski.

Sovelluksen käyttö on vapaaehtoista, ja sen kehittämisessä ollaan kiinnitetty erityistä huomiota perusoikeuksien, tietosuojan ja tietoturvan toteutumiseen. Sovelluksen käyttötarkoituksesta, siihen liittyvästä toimivallasta ja henkilötietojen käsittelystä säädetään lailla.

Kuvassa puhelin missä avoinna koronavilkku sovellus

Lisätietoja: