Liikuntaa ja nuorisotoimintaa luvassa syksylläkin – katso muutokset toimintaan

Porin kaupungin liikuntapalveluiden syksy käynnistyy. Kumpikin uimahalli on avannut ovensa ja uimakoulut sekä vesijumpat lähtevät pyörimään, kuten myös kuntokampanja. Asukkaiden toivotaan liikkuvan vastuullisesti. 

– Toimintoja käynnistellään, mutta tilanteen kehittymistä seurataan koko ajan. Toivomme, että porilaiset lähtevät kuitenkin liikkeelle huolehtimaan kunnostaan. Lasten iltauimakouluja järjestetään syyskuusta lokakuuhun ja niitä pyritään jatkamaan syysloman jälkeen. Seuraamme tilannetta tiiviisti ja tarvittaessa reagoimme muutoksiin, sanoo liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti

Vesijumpat ja kuntosalin ryhmät järjestetään normaalisti uimahallissa. Osallistujamäärät ja muut tiedot on päivitetty kaupungin verkkosivuille

– Uimahallissa on käytössä Hydrohex-tabletti, jota saa lainata valvonnasta omatoimiseen jumppaamiseen. Hallin vesijuoksuvyöt ovat toistaiseksi pois käytöstä, mutta omaa vyötä saa toki käyttää, muistuttaa erityisliikunnanohjaaja Anna Sevänen

Kaikki ikääntyneiden liikuntaryhmät on tarkoitus käynnistää viikolla 37, mutta osallistujia kaivataan lisää. Ilmoittaudu mukaan ryhmiin kaupungin verkkosivuilla. Ikääntyneille on luvassa myös maksuttomia Kuntokahveja, joissa liikutaan, tasapainoillaan ja pelaillaan yhdessä, lopuksi juodaan kahvit. Ensimmäinen Kuntokahvi on torstaina 10. syyskuuta kello 13 Porin Nuorisotalolla. 

– Yhtenä toimintona on myös Kuntokävelyvuoro keskiviikkoisin kello 10.00–11.30 Karhuhallissa. Radalla on turvallista liikkua talvenkin liukkailla tai syksyn pimeillä ilmoilla. Mukaan voi tulla rollaattorin tai pyörätuolin kanssa, avustajan kanssa tai itsekseen kuntoilemaan, kuvailee Sevänen.

Liikuntaneuvontaa saa uimahallilla normaaliin tapaan keskiviikkoisin ja eri toimipisteissä, kuten pääterveysasemalla, kirjastossa ja apteekeissa vaihtelevasti. Nuorisotalolla pidetään 30. syyskuuta testaustapahtuma, jossa on mukana eri toimijoita liikuntaan ja hyvinvointiin liittyen. Myös itsenäistä liikkumista kannattaa suosia. 

– Kuntokampanja on pääosin itsenäiseen liikkumiseen kannustava tempaus, joten siihen kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan. Kuntokampanja on käynnistynyt syyskuun alussa ja oman nimensä voi vihkoihin laittaa ympäri Poria. Osallistujille on luvassa myös arvontaa, vinkkaa Lahti. 

Erityislasten ryhmät käynnistyvät kaikki, mikäli osallistujia tulee riittävästi. Koronasta johtuen toimintaan on tulossa myös muutoksia. Esimerkiksi suosittua ja suuria määriä osallistujia vetävää lasten liikuntamaata ei syksyn aikana voida järjestää ja kuntohumpat ovat toistaiseksi tauolla. Liikuntamaassa ei pystytä takaamaan turvavälien toteutumista ja välineiden riittävä puhtaanapito on mahdotonta. 

Nuorisotilat avautuvat ja tapahtumia suunnitteilla 

Nuorisopalveluissa on käynnistynyt nuorisotilatoiminnat keskustassa, Länsi-Porissa, Puuvillan kauppakeskuksessa, Pihlavassa, Laviassa, Noormarkussa, Sampolassa ja nettinuorisotalo Netarissa. Nuorisotiloissa järjestetään pienryhmätoimintaa. Skeittihalli aukeaa lokakuun alussa.

– Isompia tapahtumia tullaan järjestämään syksyn aikana, jos koronatilanne sallii. Lisätietoja kaikista nuorisopalvelun toiminnoista osoitteessa nuokka.fi, kertoo nuorisopalveluiden esimies Anne Leppänen.
 

Noormarkun ulkokuntoilulaitteet