Kausikortit kulttuuriin ja urheiluun edelleen lainattavissa

Porissa kirjastokortilla lainattavat kausikortit saavuttivat suursuosion. Poikkeustilanteessa saatavilla olevien korttien käyttöasteen toivotaan edelleen pysyvän korkealla turvallisuus huomioon ottaen.

Kulttuuriyksikön päällikkö Jyri Träskelin katsoo hyvillä mielin taaksepäin hänen sekä liikunta- ja nuorisoyksikön päällikön Petteri Lahden luotsaamien kausikorttien saavuttamaa suosiota.

–  Kortit otettiin avosylin vastaan ja koronarajoituksiin saakka kaikki kortit olivat koko ajan lainassa ja käyttöprosentti, varsinkin teattereiden osalta, oli maaliskuun puoliväliin asti lähes 100 prosenttia, kuvailee Träskelin.

Vaikka poikkeustilanteen vuoksi saatavilla olevien korttien määrä on vaihdellut, on valikoimaan silti tullut myös uusia kausikortteja. Tällä hetkellä saatavilla olevien vanhojen suosikkien lisäksi lainattavaksi on tulossa esimerkiksi Validi Karkian kausikortti syksylle 2020.

Korttien käyttäjiltä toivotaan ja odotetaan edelleen korttien aktiivista käyttöä, kuitenkin harkitusti ja olosuhteet huomioon ottaen.

–  On myös toivottavaa, että kortteja lainataan vain tarpeeseen ja käytettäväksi, jotta niistä saisi mahdollisimman moni nauttia, lisää Träskelin

Kausikortteja on tällä hetkellä lainattavissa kirjastosta seuraavasti:

  • Porin Teatteri, 2 teatterikorttia (ei sis. vierailunäytöksiä)
  • Rakastajat-teatteri, 2 kausikorttia (ei sis. ensi-iltoja, loppuunmyytyjä esityksiä tai Lainsuojattomat -esityksiä)
  • FC Jazz, 4 kausikorttia
  • Musan Salama, 4 kausikorttia
  • Porin Ravit, 4 kausikorttia
  • Porin taidemuseo, 2 vapaakorttia
  • Satakunnan Museo, 2 vapaakorttia

Yhdellä kirjastokortilla saa lainata yhden kausikortin. Laina-aika on viikon eikä uusintaa tai varausta voi tehdä. Kausikorttien vapaana olemisen voi tarkistaa verkkokirjastosta kirjoittamalla etusivun hakuruutuun hakusanan ”kausikortti”.

 

Kausikortteja kirjastossa