Myrsky lähestyy – Veneiden kiinnitykset syytä tarkistaa alkuviikolla

Lähes koko Suomen alueelle on ennustettu keskiviikolle ja torstaille kovia myrskylukemia. Veneilijöiden toivotaan tarkistavan veneidensä kiinnitykset mahdollisten vahinkojen minimoimiseksi

–  Myrskytuuli nappaa huolimattomasti kiinnitetyn veneen helposti mukaansa, ja sivuttaissuunnassa vahinkoa voi aiheutua myös muille laiturin veneille, muistuttaa maastotyöpäällikkö Olli-Pekka Ihalainen Porin kaupungilta.

Purjehduskausi päättyy torstaina 15. lokakuuta, jonka jälkeen jokisatamassa aloitetaan laitureiden siirto talviteloille. Meri-Porin venepaikkoja voi olosuhteiden salliessa käyttää myös purjehduskauden jälkeen.

Varaudu yllättäviin säämuutoksiin etukäteen 

Myrskyihin on aina viisasta varautua etukäteen. Matkapuhelimet tulee ladata ja taskulamppujen paristot tarkistaa. Myös kotivarat on syytä tarkistaa ja tarvittaessa päivittää (riittävä määrä vettä, ruokaa ja muita päivittäin välttämättä tarvittavia tavaroita). Kotivaran pitäisi riittää useaksi päiväksi, jotta hätä ei yllätä, vaikka täydennyksiä ei muutamaan päivään voisikaan hankkia.

Lisää kotivarasta voit lukea SPEK:in sivuilta. http://www.spek.fi/Suomeksi/Turvatietoa/Onnettomuudet-ja-hairiotilanteet/Kotivara

Kallon kallio