Näytä paperit! Älä välitä päihteitä! –yhteiskampanja kannustaa nuoria näyttämään henkilöllisyyspaperit

Näytä paperit! Älä välitä päihteitä! -kampanjan tavoitteena on kannustaa nuorelta näyttäviä henkilöitä näyttämään henkilöllisyyspaperit automaattisesti ikärajavalvottavia tuotteita ostaessaan. Tavoitteena on myös ehkäistä päihteiden välittämistä alle 18-vuotiaille nuorille.

Satakunnan kuntien, vähittäiskauppojen ja anniskeluravintoloiden yhteiskampanja toteutetaan 24–27.9.2020. Toimipisteet toteuttavat kampanjaa viestimällä ehkäisevän päihdetyön sanomaa Pakka- toimintamallin mukaisien kampanjamateriaalien avulla sekä välittämällä viestiä sosiaalisessa mediassa (#näytäpaperit #älävälitä).

- Kunnat ja yhdyshenkilöverkostot sekä elintarviketoimijat ovat lähteneet kampanjaan mukaan positiivisella otteella. Myös Selvin päin Satakunnassa -hankkeen toimesta päivitetyt materiaalit ovat saanut toimijoilta kiitosta, sanoo projektisuunnittelija Tellu Rosenqvist.

Nuoret, jotka näyttävät henkilöllisyystodistuksen automaattisesti ikärajavalvottavia tuotteita ostaessaan tai ravintolaa mennessä, saavat henkilökunnalta kiitokseksi ksylitolipastillipussin.

Näytä paperit! Älä välitä päihteitä! –kampanjassa on mukana 12 kuntaa Satakunnasta ja yhteensä 65 anniskeluravintolaa ja elintarviketoimijaa. Kampanjan järjestää Selvin päin Satakunnassa -hanke yhteistyössä kuntien, vähittäiskauppojen ja anniskeluravintoloiden kanssa.

Näytä paperit! Älä välitä päihteitä! -kampanja käynnissä Vanhan-Ulvilan Salessa syyskuussa 2020