Karhuhalli aukeaa käyttäjille ensi viikon torstaina

Karhuhallissa on kesätauon aikana tehty monenlaisia kunnostustoimenpiteitä. Viimeisimpien joukossa, toimenpiteistä eniten aikaa vievä juoksuradan ja hallin päätyjen pinnoitus valmistuu vasta juuri ennen aukeamista. Karhuhalli aukeaa torstaina 1. lokakuuta. 

Karhuhallin kunnostustoimenpiteet aloitettiin heti keväällä, kun koronaepidemia sulki toimipisteitä. Hallissa on kevään ja kesän aikana kunnostettu ja maalattu pukukoppien pintoja sekä ovia, huollettu tekonurmea, uusittu hallin ulko-ovia, valaistusta hallin ulkopuolella, uusittu esitystekniikkaa sekä siivottu läpikotaisin. Lisäksi moukarihäkki on vaihdettu kokonaan uuteen ja myös keihäänheittopaikan pressuja uusitaan. 

– Kunnossapitotoimien yhteydessä todettiin, että juoksuradan pinnoitus pitää myös uusia samassa yhteydessä. Työt piti kilpailuttaa hankintalain mukaisesti ja tiesimme, että aikataulu menee tiukoille. Hallin vuorot on pistetty keväällä hakuun viikon 40 alusta alkaen, kun pinnoittamisesta ei ollut vielä tietoa. Halli avataan kuitenkin käyttäjille vasta lokakuun alusta, toteaa rakennuttajainsinööri Mika Suojanen.    

Vuorot on jaettu keväällä hakuvaiheessa ilmoitetun aikataulun mukaan, mutta vuorot lähtevät pyörimään 1. lokakuuta alkaen. Heittopaikan pressujen asennuksia päästään tekemään vasta lokakuun puolella. Yleisurheiluseuroja informoidaan tästä aikataulun täsmentyessä. 

– Kunnostustoimenpiteiden jälkeistä loppusiivousta ei välttämättä ehditä saamaan valmiiksi ennen hallin aukeamista, mutta pyrimme tekemään sen mahdollisimman pian. Halli kuitenkin siivottiin kesän aikana perusteellisesti, sanoo Suojanen
 

Karhuhalli