Lainaamisen asiakasturvallisuus ja tietosuoja paranevat – joko kirjastokorttiisi on liitetty PIN-koodi?

Pääkirjaston lainausautomaateilla tunnistaudutaan PIN-koodilla 1.10. alkaen. Mobiilikirjastokortilla lainaaminen tulee jatkossa vaihtoehdoksi kirjastokortille.

Pääkirjaston automaateilla lainaamiseen tarvitaan PIN-koodi 1.10. alkaen. Jos PIN-koodia ei ole vielä kirjastokorttiin liitetty tai se on unohtunut, uuden koodin saa kirjaston henkilökunnalta. Mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus.

PIN-koodi on hyvä liittää kirjastokorttiin, sillä sitä tarvitaan lainausautomaatin lisäksi myös verkkokirjastossa asiointiin, e-aineistojen ja omatoimikirjastojen käyttämiseen.

Mahdollisuus lainata Kela-, henkilö- ja ajokortilla poistuu vuoden 2020 lopussa tietoturvallisuussyistä. Automaateilla tästä ominaisuudesta on jo aiemmin luovuttu.

- Näillä muutoksilla parannamme asiakasturvallisuutta ja varmistamme, että palvelumme ovat EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisia, kertoo palveluvastaava Elina Nikola.

Jos kirjastokortti ei mahdu lompakkoon, voi lainaamiseen käyttää jatkossa mobiilikirjastokorttia. Silloin kirjastokortti kulkee aina puhelimessa mukana.

- Kaikki kirjaston laitteet eivät vielä tue mobiilikirjastokorttia, mutta olemme uusimassa niitä syksyn mittaan, Elina Nikola kertoo.

Lisätietoa mobiilikirjastokortista saa kirjaston henkilökunnalta.  Myös verkkokirjastosta löydät ohjeet mobiilikirjastokortin käyttämiseen.

 

Lainausautomaatti