Lastensuojelulaitos Pellavan ja perhekuntoutus Villapumpulin toiminta alkaa marraskuussa – nimet nimikilpailun satoa

Isosantaan rakenteilla oleva lastensuojelun ja perhekuntoutuksen toimitilat otetaan käyttöön marraskuussa. Toimitiloille haettiin nimeä nimikilpailun avulla ja raati valitsi hyvien ehdotusten joukosta nimiksi Lastensuojelulaitos Pellavan ja Perhekuntoutus Villapumpulin.

Nimikilpailuun tuli yhteensä 95 ehdotusta. Suosikkiaan saivat äänestää Uudenkoiviston vastaanottokodin lapset ja nuoret ja lopullisen päätöksen nimistä teki sosiaali- ja perhepalveluiden työntekijöistä koostettu raati.

- Pohdimme hyvässä yhteistyössä nimien merkityksiä eri lähtökohdista, muun muassa mitä mielleyhtymiä ne saivat aikaan sekä sitä, miten nimet taipuisivat puheessa, kertoo vastaava perhetyönohjaaja Merja Härmäläinen.

Lastensuojelulaitos Pellavan nimeä ehdotti Heidi Lipponen. Heidin mukaan nimiehdotus sai inspiraationsa lastensuojelulaitoksen sijainnista, mutta myös luonnonkuidun ominaisuuksista.

- Pellava nimenä sopii alueen historiaan ja puuvilla ja pellava ovat tärkeimpiä ja vanhimpia tekstiilikuituja. Pellava on myös kestävää ja aitoa ja se kasvaa karussakin maaperässä, perustelee Lipponen nimiehdotustaan.

Perhekuntoutus Villapumpuli oli Johanna Mattilan nimikilpailuun antama ehdotus ja myös sen perusteena on pumpulin ominaisuudet. Pumpuli oli myös yksi Uudenkoiviston vastaanottokodin lasten ja nuorten suosikeista.

- Villapumpuli antaa kuvan kodista, jossa on lämpöä, hellyyttä, pehmeää kosketusta ja kasvatusta. Pumpuli kuvaa myös sitkeyttä ja vahvuutta, se ei anna periksi ja ottaa vastaan kovatkin kolhut pehmeään hoivaansa, avaa Mattila omaa nimiehdotustaan.

Nimikilpailua varten asetettu raati mieltyi erityisesti myös nimiehdotukseen Karhunsyli, jota ehdotti nimikilpailussa neljä osallistujaa. Raati päättikin jo nimetä Itä-Poriin rakenteille olevan laitoksen Karhunsyliksi.

Nimikilpailun palkitaan Pori-aiheisella tuotekassilla, mikä sisältää muun muassa Pori-kangaskassin, Eau de Pori –hajuveden sekä muistikirjan. Myös Karhunsyli –nimiehdotuksen antajat palkittiin Pori parkkikiekoilla ja muistikirjalla. Voittajiin ollaan oltu yhteydessä henkilökohtaisesti.

Isosannan lastensuojelun ja perhekuntouksen toimitilojen havaintokuva