Valtakunnalliseen heijastinpäivään voi osallistua loistopisteillä ympäri kaupunkia

Valtakunnallista heijastinpäivää vietetään vuosittain lokakuun ensimmäisenä päivänä. Jokaiselta kahdeksalta palvelualueelta löytyvät loistopisteet kannustavatkin 1. lokakuuta alkaen kaikenikäisiä tienkäyttäjiä heijastimien käyttöön. Porin kaupungin kampanjan on tarkoitus edistää liikenneturvallisuutta, liikkumista ja kierrättämistä.

– Loistopisteiltä saa haettua itselleen uuden heijastimen syksyn pimeään, tai sinne voi vastavuoroisesti viedä itselle ylimääräiseksi jääneet heijastimet käytettäviksi uudelleen muiden iloksi ja turvaksi. Tavoite on kannustaa kaupungin asukkaat yhteiseen toimintaan, kertoo viisaan liikkumisen työryhmän puheenjohtaja Sanna Välimäki.

Heijastinpäivän loistopisteet pystytetään 1. lokakuuta Liisantorin liikuntapaikalle, Kaarisillan koululle, Ahlaisten koululle, Lavian koululle, Itätuulen oppimis- ja liikuntakeskukselle, Reposaaren koululle, Pihlavan asukastuvalle, Noormarkun urheilutalolle ja Länsi-Porin lähiliikuntapaikalle.

– Porin kaupunki kannustaa asukkaita #loistavapori-heijastinkampanjaan osallistumiseen varustamalla kunkin pisteen alkuun heijastimilla. Nopeimmille on jaossa myös polkupyörän punaisia takavaloja, joiden käyttö on uuden tieliikennelain mukaan pakollista hämärällä tai näkyvyyden ollessa heikko, Välimäki jatkaa.

Heijastimen käyttö on tieliikennelaissa pakollista. Liikenneturvan mukaan joka kolmas jalankulkijan kuolema voitaisiin välttää heijastinta käyttämällä.

 

heijastinpäivän kyltti loistavapori