Kaupunginhallitus hyväksyi Meri-Porin päiväkodin hankesuunnitelman

Porin kaupunginhallitus käsitteli Meri-Porin uuden päiväkodin hankesuunnitelmaa kokouksessaan maanantaina 12. lokakuuta.

Nykyisin Pihlavan alueella toimii kaksi päiväkotia: Päiväkoti Onnenkivi ja Päiväkoti Pihlajanmarja. Onnenkiven toimintaa on varsinaisen päiväkodin lisäksi avoimessa päiväkodissa Uusitalontiellä ja Meri-Porin yhtenäiskoulussa. Molemmista päiväkodeista on päätetty luopua.

– Uuden päiväkodin rakennuspaikka on Pihlavan koulun tontti, jossa on neljä yksikerroksista puurakenteista koulurakennusta eri aikakausilta. Uusi päiväkotihanke toteutettaisiin niin ikään puurakennuksena hirsirungolla, sanoo teknisen toimialan toimialajohtaja Marko Kilpeläinen.

Hyväksytyn hankesuunnitelman pohjalta rakennuttaja kilpailuttaa suunnittelun ja käynnistää suunnittelutoimet valituiksi tulleiden suunnittelijoiden kanssa. Suunnittelun kilpailutukselle ja suunnittelulle on varattu projektiaikataulussa aikaa yhteensä 5 kuukautta.

– Rakentamisen aikataulu tarkentuu myöhemmin. Rakentaminen kestää suunnittelun valmistuttua kilpailutuksesta vastaanottoon arviolta 15 kuukautta. Suunnittelun käynnistyessä syksyllä 2020 olisi kohde käyttöönotettavissa syksyllä 2022, Kilpeläinen toteaa.

Investoinnin kokonaiskustannus on 2 600 000 euroa, sisältäen hankkeelle kaikki kohdistuvat kustannukset.

Kaupunginhallitus