Vähärauman koulun suunnittelu on täydessä vauhdissa

Länsi-Porissa sijaitsee tyhjä tontti, josta purettiin aiemmin Vähärauman alakoulun rakennukset. Palveluverkkosuunnitelman mukaisesti tontille on tulossa uusi koulurakennus tai pikemminkin monitoimitalo. Rakentamisen on tarkoitus alkaa keväällä 2021 ja valmista tulee kesällä 2022. 

Rakennukseen tulee koulun tilojen lisäksi kaikkia alueen asukkaita palvelevat hammashuollon tilat sekä kirjasto. Lisäksi rakennuksessa on tiloja, joita voidaan vuokrata kokous- ja tapahtumakäyttöön. Iltakäyttäjiä palvelee myös liikuntasali, joka voidaan jakaa kahteen erilliseen tilaan.

Rakennuksen hankesuunnittelu alkoi joulukuussa 2019 ja kaupunginhallituksen hyväksymiskierroksen jälkeen on päästy varsinaiseen uuden rakennuksen suunnitteluun. 

– Tällä hetkellä on käynnissä suunnitteluvaihe, jossa määritellään tarkemmin rakennuksen tilat ja sinne tuleva tekniikka. Lisäksi hankeen rakennuslupamenettely on käynnistetty ja naapurikiinteistöjä tullaan kuulemaan lupaprosessin yhteydessä. Rakennuksen tilat tulevat sijaitsemaan kahdessa kerroksessa, kertoo rakennuttajainsinööri Miika Pennanen.

Rakentamisvaiheen kanssa samaan aikaan on tarkoitus parantaa alueen liikenneturvallisuutta tekemällä alueen saattoliikenteelle jättöpaikkoja. Suunnittelun yhteydessä on tarkoitus tehdä toimenpiteitä Kapraanpuistossa, Perkonpuistossa sekä Vähäraumantien varressa.

– Olemme luvanneet jalkautua jokaiselle palvelualueelle ja myös Länsi-Porin osalta tullaan asukasilta järjestämään, mutta koronan vuoksi ajankohdaksi on ajateltu ensi vuotta. Otamme kuitenkin asukkaat huomioon myös uuden monitoimitalon rakentamisessa ja oppilaita tullaan osallistamaan, sanoo sivistystoimialan toimialajohtaja Esa Kohtamäki

Rakennuksen sisätilat on pitkälle jo suunniteltu yhdessä moniammatillisen tiimin kanssa. 

– Pihasuunnittelua aletaan tekemään seuraavaksi ja siinä on hyvä paikka oppilaiden osallistamiselle, sanoo perusopetuksen rehtori Aki Kerminen

Palveluverkkouudistuksen ensimmäisessä vaiheessa kartoitettiin, mitä palveluita alueella käytetään ja löytyykö tarvittavat palvelut. 

– Meillä on Länsi-Porin osalta jo paljon hyvää pohjatietoa, millaisia palveluita kaivataan ja mihin tarkoitukseen esimerkiksi uutta rakennusta halutaan käyttää. Samalla kysyimme, minkälaisia liikuntamahdollisuuksia pihoille kaivataan, joten sekin tieto on käytettävissä, toteaa Kohtamäki. 

Rakentamisen etenemistä ja ajankohtaisia asioita voi seurata kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.pori.fi/vaharaumatalo
 

Vähärauman monitoimitalon julkisivun luonnos