Wilma-järjestelmä siirtyy Visman Saas-palveluun 19. lokakuuta alkaen

Porin kaupungin Wilma-järjestelmä siirtyy Visman SaaS-palveluun 19. lokakuuta alkaen. SaaS-palvelun myötä ohjelmistopäivitykset siirtyvät Vismalle, mikä tarkoittaa Wilma-käyttäjän näkökulmasta aina uusinta ohjelmistoversiota ilman keskellä päivää tapahtuvia käyttökatkoja.

Palvelimen siirron vuoksi palveluissa on käyttökatko 16. lokakuuta klo 16 alkaen, mikä jatkuu 19. lokakuuta asti. Käyttökatkon jälkeen kirjautumisosoitetta ei tarvitse muuttaa, palvelu on uudelleenohjattu uuteen osoitteeseen. Wilmaan perusopetuksessa ja lukiokoulutuksessa osoite on https://wilma.pori.fi/ tai uusi osoite https://pori.inschool.fi  sekä Taideopetuksessa https://wilmasivistys.pori.fi/ tai uusi osoite https://porisivistys.inschool.fi

Käyttökatkon jälkeen Wilman mobiilisovelluksen pitäisi päivittyä.

Mikäli puhelin ei päivitä tietoja mobiilisovellukseen, tulee toimia seuraavasti:

Käyttökatkon jälkeen, mikäli sovelluksesi ei päivity automaattisesti, poista vanha tili Wilma-sovelluksesta ja kirjautua sovellukseen uudelleen. Huom. mobiilisovelluksen käytössä on eroja eri käyttöjärjestelmien välillä.

1. Avaa mobiilisovellus ja valitse käyttäjätilit (yläkulman valikkopainikkeen kautta)
2. Paina käyttäjätunnusta ja valitse “Poista”
3. Paina +-kuvaketta ja sen jälkeen “Valitse Wilma”
4. Etsi pori.inschool.fi tai porisivistys.inschool.fi
5. Kirjaudu sovellukseen käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi
6. Jos olet unohtanut salasanasi, mene osoitteeseen pori.inschool.fi tai porisivistys.inschool.pori , vaihda salasanasi kohdassa “Unohtuiko salasanasi?”
7. Mikäli salasanan vaihto ei onnistu tai Wilman käytössä on muita ongelmia, ole yhteydessä koulusihteeriin tai koulutoimiston toimistosihteeriin.

Puhelin