Ilmojen viiletessä keskustan vesialueilla varaudutaan siirtämään laiturit ja sillat talviteloille

Tämän hetken tietojen mukaan keskustan vesialueilla siltojen ja laitureiden siirrot talviteloille alkavat viikolla 44.

Raumanjuovan yli kulkeva Niittäjänsilta siirretään talveksi pois, ja nostotyöt aloitetaan alustavan aikataulun mukaan 26.10. Viikolla 44 edetään jokisataman laitureiden suuntaan, jossa aloitetaan purkutöitä poistamalla paaluja ja poijuja tyhjiltä paikoilta. Taavi-sillan siirto ajoitetaan viimeiseksi, marraskuun alkuviikoille.

Jokisataman veneilijöiden toivotaan siirtävän veneensä pois laitureista hyvissä ajoin ennen purkutöiden alkua. Veneen nostoa odotellessa, voi käyttää tilapäisesti Etelärannan vierasvenelaituria, joka poistetaan laitureista viimeisenä.

- Meri-Porin venesatamien asiakkaat voivat käyttää paikkojaan myös purjehduskauden ulkopuolella, sääolosuhteiden sen salliessa, kertoo palvelupäällikkö Heikki Tuominen.

Polsanluodon reitillä ihastuttanut ja retkeilijöiden käytössä ollut lossi pyritään pitämään käytössä niin kauan kuin kelit sen sallivat.

- Alustavan aikataulun mukaan siirto ajoittuu kuun vaihteeseen, mutta voi tapahtua nopeallakin aikataululla mikäli uoma alkaa jäätymään, kertoo piiripuutarhuri Esa Rouvali.