Erityisliikunnanohjaaja Anna Sevänen

Minä Porissa -juttusarja esittelee Porin kaupungin eri toimialojen työntekijöiden työarkea ja tunnelmia. Juttusarjan tavoitteena on kertoa eri edustajien käsityksiä ja kokemuksia Porista, porilaisuudesta ja kaupungilla työskentelystä.
Nainen hymyilee vihreässä t-paidassa puun alla kesällä, rintakuva

Juttusarjan toisessa osassa selvitämme, millaista on sivistystoimialan erityisliikunnanohjaaja Anna Seväsen arki. Seväselle Pori tarjoaa hyvät mahdollisuudet asumiseen.  

– Pori on mukavan kokoinen kaupunki ja välimatkat keskustassa ovat lyhyitä. Ja kyllä niihin yksisuuntaisiinkin tottuu. Pori on kenties tunnettu erikoisuudestaan ja omalaatuisuudestaan, täällä tykätään tehdä asiat omalla tavallaan. Liikunta- ja urheilumahdollisuuksia löytyy paljon, palveluita on riittävästi ja kuitenkin omaa rauhaakin löytyy sitä kaipaavalle. Myös Yyteri ja Kirjurinluoto kaikkine mahdollisuuksineen – voiko niitä koskaan kehua liikaa, Sevänen luettelee.

Monipuolisten asumismahdollisuuksien ohella myös työnteko Porissa sujuu mainiosti. Työmahdollisuuksia on paljon ja kaupungin toimialat työllistävät monipuolisesti.


– Tykkään työskennellä kaupungilla ja koen, että erityisliikunnanohjaajan virassa saan tehdä hyvin monipuolisesti töitä soveltavan liikunnan ja erityistä tukea tarvitsevien eri ikäisten ihmisten parissa. Kunnallisessa työssä on tietenkin myös hyvät työsuhde-etunsa muun muassa lomiin, koulutusmahdollisuuksiin sekä työhyvinvointiin ja työturvallisuuteen liittyen, Sevänen mainitsee.

Seväselle työssä koettu yhteisöllisyys on hyvin tärkeää. Yksin tehtävän työn ohella muiden työntekijöiden läsnäolo ja vuorovaikutus auttavat jaksamaan entistä paremmin.   

Nainen ohjaa liikuntaa vihreässä paidassa ulkona

– Vaikka kaupungin ainoana erityisliikunnanohjaajana työni on pääosin hyvin itsenäistä, työyhteisöltä saa aina tarvittaessa tukea ja kannustusta. Ideoimme myös yhdessä. Meillä on liikuntapalveluissa jokaisella oma sektorinsa, mutta suurempia tapahtumia touhutaan aina yhdessä, Sevänen kertoo.

Erityisliikunnanohjaajan työ vaatii suunnitelmallisuutta ja kykyä asioiden järjestelyyn.  Työn tärkeänä osa on suunnitella ja organisoida liikuntatoimintaa erityistä tukea tarvitseville, joilla on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan.

Nainen ohjaa liikuntaa vanhuksille vihreässä paidassa ulkona


– Koen, että työni on tärkeää ja tehtävää on paljon. Liikunta kuuluu kaikille ja Porissakin jokaisen tulisi saada nauttia siitä! Olenkin iloinen, että organisointityön ohella työhöni kuuluu myös ryhmien ohjausta ja saan olla näiden erityisen ihanien ihmisten kanssa. Kaupungin ajatelma ”vaatii paljon, antaa enemmän”, sopiikin työhöni mainiosti, Sevänen toteaa.

 

Porin kaupungilla työskentelee yli 6000 henkilön joukko eri alojen osaajia monipuolisissa ja mielenkiintoisissa työtehtävissä. Käytännössä joka 11. porilainen on kaupungin palveluksessa. Kaupunkimme huipputyypit pitävät yhdessä huolen siitä, että palvelut pelaavat, asukkaat ovat tyytyväisiä ja Pori pysyy vetävänä huomennakin. Olisiko sinusta huipputyypiksi? Katso avoimet työpaikat Kuntarekrystä. 

 

 

Nainen hymyilee vihreässä t-paidassa puun alla kesällä, rintakuva