Influenssarokotteelle oma numerovalinta keskitetyssä ajanvarauksessa

Perusturvan keskitetyssä ajanvarauksessa on torstaina 12.11. otettu käyttöön oma numerovalinta influenssarokotteelle. Ajanvaraukseen soittaessa asiakas voi kuulemiensa ohjeiden mukaisesti valita valintanumeron 0, jolloin puhelu yhdistyy suoraan influenssarokotteen ajanvaraukseen.

Kaikki influenssarokotukseen liittyvät ajat voi varata tämän valintanumeron kautta, riippumatta asiakkaan omasta terveyskeskusalueesta. Valinnat 1-3 ohjautuvat joko itäisen, läntisen tai pohjoisen alueen ajanvaraukseen.

Porin perusturvan keskitetty ajanvaraus lääkärien, sairaanhoitajien ja terveydenhoitajien vastaanotolle tapahtuu puhelinnumerosta 02 621 5000 ma-pe klo 8.00–16.00.

Ajanvarauksen ollessa ruuhkainen, voit halutessasi jättää soittopyynnön puhelimessa kuultavien ohjeiden mukaisesti. Älä sulje puhelinta ennen kuin soittopyyntö on vahvistettu. Teethän soittopyynnön vain kerran.

Sähköinen ajanvaraus palvelee ympäri vuorokauden

Ajan influenssarokotukseen voi varata perusturvan sähköisen ajanvarauksen kautta osoitteessa pori.terveytesi.fi. Palveluun pitää tunnistautua, eli käytössä pitää olla verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne tai varmennekortti. Ohjeet ajanvarauksen tekemiseen löytyy osoitteesta www.pori.fi/influenssarokotukset.

Yleisiä ohjeita influenssarokotteen ajanvaraukseen

Influenssarokotuksia on Porissa, Ulvilassa ja Merikarvialla annettu marraskuun alusta alkaen. Rokotukset järjestetään perusturvan terveysasemilla ainoastaan ajanvarauksella sekä muiden vastaanottokäyntien yhteydessä.

Influenssarokotukseen varattu aika on pituudeltaan 10 minuuttia. Samalla ajalla ehditään rokottamaan korkeintaan kaksi henkilöä. Kaksi henkilöä, kuten pariskunnat tai aikuinen ja lapsi, voivat varata siis yhden yhteisen ajan. Yli kahden hengen perheiden tulee varata useampi aika.

Influenssarokotuksia annetaan myös sovitun lääkärin, sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan vastaanottokäynnin yhteydessä sekä 6 kk - 6 vuoden ikäisille lapsille ja raskaana oleville naisille ajanvarauksella omassa neuvolassa. Lapsia ja nuoria rokotetaan myös koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa. Asiakkaita rokotetaan myös kotihoidossa, ympärivuorokautisissa paikoissa ja vuodeosastoilla. Jos sinulla on mahdollisuus rokotukseen edellä mainitusti, ei sinun tarvitse varata erillistä rokotusaikaa.

Rokotuksen saavat maksutta riskiryhmiin kuuluvat. Kausi-influenssan riskiryhmät ovat tarkkaan harkittuja ja rokotteen saavat ilmaiseksi sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, raskaana olevat naiset, kaikki 65 vuotta täyttäneet, kaikki 6-kuukauden – 6-vuoden ikäiset lapset, sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri sekä varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset.

 

Rokotteen antaminen