Tanssijan kanssa taidemuseossa

Tanssija Taru Aho työskentelee 9.11.-7.12.2020 Porin taidemuseossa, kohtaa yleisöjä ja johdattelee heitä kuvataiteen tutkimiseen liikkeen avulla ja oman kehon aistimuksia kuunnellen. Tanssijan kanssa voi lähteä uudenlaiselle taidemuseokierrokselle ja tanssijan liikkeitä pääsee piirtämään tanssicroquis-tapahtumassa. Osallistuminen ei vaadi aikaisempaa tanssikokemusta.

Tanssija talossa - Taru Aho

Taru Aho on syksyllä 2020 tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta valmistunut esiintyjä ja tanssija, joka työskentelee erilaisissa työryhmissä ja yhteistöissä tanssin ja esitystaiteen alueilla. Perinteisten tanssijan töiden rinnalla Taru toimii tanssijuuden soveltavissa tehtävissä, kuten podcastaajana ja nyt myös museokontekstissa. Hänellä on vahvat sukujuuret Satakunnassa ja Porin taidemuseo on hänelle tuttu ja tärkeä paikka vuosien varrelta.

Tanssija talossa -tapahtumat ovat osa Porin taidemuseon kehittämää Taiteilija talossa -toimintamallia, jossa taiteilija työskentelee pitkäkestoisesti taidemuseossa yhdessä erilaisten yleisöjen kanssa. Aiemmat vierailijat ovat olleet taidemuseon kokoelmista ja näyttelyistä tuttuja kuvataiteilijoita. Nyt toimintamalliin on tuotu kuvataiteen rinnalle tanssitaide. Tanssija talossa toteutetaan yhteistyössä Läntinen tanssin aluekeskuksen kanssa.


Tanssija talossa -tapahtumat.


Lapsen oikeuksien päivä 20.11.

Päivän aikana voit kohdata näyttelyissä myös tanssijan ja kokeilla yhdessä varjotanssia! Lapsilla, nuorilla ja lapsiperheillä on vapaa pääsy taidemuseoon kello 11-18.


Tanssicroquis – piirtämistä ja kohtaamisia

Lauantaina 21.11. klo 12–13.15 | osallistumismaksu 10 € | lippu ostetaan ennakkoon: verkkokauppa.pori.fi/taide-ja-kulttuuri/

Lauantaiaamupäivänä piirretään liikkuvaa tanssijaa näyttelytilassa. Piirtämisaikaa on noin tunnin verran, jonka jälkeen tanssija tutustuu piirroksiin ja tekee niistä pienen henkilökohtaisen liikkeellisen tulkinnan piirtäjälle. Tapahtuma on avoin kaikille, jotka ovat kiinnostuneet piirtämään luonnoksia jatkuvassa liikkeessä olevasta mallista. Työskentely on itsenäistä ja omaehtoista. Tarvikkeet saa lainaksi taidemuseolta. Tanssimassa Taru Aho.


Taidemuseokierros tanssijan kanssa

Sunnuntaina 22.11. kello 12–13 | Torstaina 26.11. kello 11–12 ja 16.30–17.30 | maksuton, paikka varattava etukäteen: verkkokauppa.pori.fi/taide-ja-kulttuuri/

Taidemuseokierros tanssijan kanssa on liikkeellinen johdatus keholliseen tapaan kokea kuvataidetta. Uudenlaisella opastuksella kokeillaan yhdessä, miten tanssitaiteen keinoin voi uppoutua ja tulla osaksi näyttelyn teemoja, ja herkistyä tarkastelemaan museotilaa uusilla tavoilla. Liikkeen avulla on tarkoitus tavoittaa näyttelyn mahdollisesti herättämiä selittämättömiä tuntemuksia, joita on hankala verbalisoida. Yleisöä näyttelyssä johdattaa tanssija Taru Aho. Kesto noin tunti. Rajoitettu osallistujamäärä. Rennot ja mukavat vaatteet.


Lisätiedot: Mirja Ramstedt-Salonen, intendentti, pedagogiset palvelut. mirja.ramstedt-salonen@pori.fi, 044 701 1119.

 

Kuva: Ilona Juntura, Porin taidemuseo. Tanssija Taru Aho ja yksityiskohta teoksesta Luciano Castelli, Metamorph, 2016, 2-kanavainen videoteos, ääni. Näyttelyssä Perversioni on usko taiteeseen, Porin taidemuseo.

 

Tanssija Taru Aho tanssii Porin taidemuseon näyttelyssä Perversioni on usko taiteeseen.