Anna palautetta elämyksellisistä kaupunkireiteistä ja opastuksen uusista ratkaisuista

Porissa avattiin syyskuussa Porin päivän viikonloppuna elämykselliset reitit matkakeskukselta keskustaan ja Kirjurinluotoon. Reittien varrelle on toteutettu monenlaista tekemistä toiminnan ja taiteen ystäville. Käyttäjiltä halutaan palautetta reiteistä.

Tietoa reiteistä löytyy kaupungin verkkosivuilta ja matkakeskuksen opastaululta, jossa kerrotaan mitä reitti pitää sisällään.  

– Reitit on merkitty katuun, valaisinpylväisiin ja liikennemerkkeihin kiinnitetyillä karhutarroilla. Oranssit tarrat ohjaavat kaupunkikeskustaan ja vihreät tarrat vievät vehreän toimintapuiston läpi Kirjurinluotoon. Reittien varrella on myös opastauluja, joihin reitit on merkitty, kertoo vs. liikenneinsinööri Eija Riihimäki.  

 Kummankin reitin varrelta löytyy elämyksiä.   

 – Yrjönkadulle toteutettiin hankkeen aikana ‘Asfalttikukkia’ -katutaideteos ja Porin päivänä avajaistapahtuman yhteydessä kävelijöiden ja pyöräilijöiden käyttöön vallattiin tilapäisesti yksi katuosuus ajoneuvoliikenteeltä. Toimintapuistossa on nimensä mukaisesti toiminnallista puuhaa, kuten hyppyruudukko ja keppiviidakko, kuvailee yhdyskuntasuunnittelija Sari Kivioja.    

Kokeilumielessä toteutetut reitit ovat osa Kokeilun paikka -hanketta, jota rahoittaa Ympäristöministeriö. Porin kokeiluhankkeen avulla haetaan ratkaisuja kävelyn ja pyöräilyn edistämiseen kaupunkiympäristön viihtyisyyttä ja toiminnallisuutta kehittämällä. Kokeilun aikana on myös testattu erilaisia kaupunkiopastamisen keinoja. Kokeilulla on pyritty vastaamaan asukkailta ja Porissa vierailevilta tulleeseen palautteeseen mm. puutteellisesta opastuksesta matkakeskukselta keskustan suuntaan.   

Mitä mieltä olet kokeilun toimenpiteistä? Anna palautetta 30.11.2020 mennessä. Palaute auttaa suunnittelemaan kävelyn ja pyöräilyn kehittämistä jatkossa.  

Karttapiirros Kokeilun paikka -reittien sijainnista