Joulupostia ikäihmisille -kampanja kutsuu lähettämään joulukortteja ikääntyneille

Kaikkien aikojen iloisin joulukampanja alkaa nyt! Porin kaupunki ja luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestää Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 16.11.–11.12.2020. Kampanja järjestetään yhtä aikaa yli sadalla paikkakunnalla ja Porissa asiaa organisoi perusturvan vanhuspalvelut ja Porin kaupunginkirjasto. Kampanjassa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille Porissa, Ulvilassa ja Merikarvialla.

– Lähettämällä joulukortin voi tuottaa yksinäiselle ikäihmiselle tunteen siitä, että häntä on ajateltu. Kortilla voi koskettaa ja tuottaa iloa lähimmäiselle, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

– Viime vuonna vastaavassa Porin perusturvan vanhuspalveluiden ja kaupunginkirjaston yhteistyössä toteuttamassa joulukorttitempauksessa saatiin kortit yli 700 ikäihmiselle jaettavaksi. Kortit ilahduttivat kotihoidon ja tehostetun palveluasumisen asiakkaita, ja olisi tänäkin vuonna hienoa saada kortti monelle ikääntyneelle, vanhuspalveluiden päällikkö Tarja Hagback sanoo.

Kampanjaan osallistuminen on helppoa ja hauskaa! Kampanjaan voi osallistua:

1) tekemällä joulukortin ja
2) toimittamalla sen keräyspisteeseen 16.11.–11.12.2020

Tee joulukortti näin:

Kirjoita korttiin hyvän joulun toivotukset. Merkitse saajan kohdalle ”Sinulle” ja lähettäjän kohdalle oma nimesi ja Siskot ja Simot. Pudota kortti sellaisenaan lähimpään keräyslaatikkoon. Ethän sulje korttia kirjekuoreen.

Keräyslaatikot ovat Porin kaupunginkirjastossa sekä Itätuulen, Noormarkun, Pihlavan, Puuvillan, Reposaaren ja Lavian kirjastossa. Keräyslaatikko löytyy myös kirjastoauto Ursulasta sekä Viikkarin Valkaman kahvion aulasta. Keräyspisteet tarkempine osoitteineen löytyvät myös kampanjan nettisivuilta siskotjasimot.fi/joulupostia

Porissa voi myös postittaa kortteja. Postita kortti kirjekuoressa. Yhdessä kuoressa voi postittaa useampia kortteja. Muista postimerkki. Postiosoite on: Joulupostia ikäihmisille, Viikkarin Valkama, Juhana Herttuankatu 17, 28100 Pori

Kampanjan verkkosivut: siskotjasimot.fi/joulupostia
Seuraa kampanjaa somessa: #kosketakortilla #joulupostia

Kampanjan yhteistyökumppaneita ovat Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

 

Kuvassa ohjeet joulukortin lähettämiseksi