Nuorisopassissa mahtavia etuja – lähde maksutta uimaan, museoon tai leffaan 

Nyt viimeistään kaikkien porilaisten 7.–9.-luokkalaisten kannattaa ladata itselleen Nuorisopassi-sovellus. Sovelluksesta löytyy paljon etuja erilaisiin vapaa-ajan harrastuksiin. Esimerkiksi uimaan, museoihin, leffaan, kuntosalille tai skeittihalliin voi mennä passin avulla. 

Nuorisopassi tarjoaa nuorille paljon kivaa puuhaa, jota voi tehdä myös korona-aikana, kunhan noudattaa etuja tarjoavien tahojen ohjeistuksia sekä yleisiä suosituksia. 

– Eri ikäryhmille on mietitty erilaisia etuja sen mukaan, millaisia toivomuksia oppilailta on saatu. Kaikilla ikäryhmillä on esimerkiksi maksuton sisäänpääsy Porin museoihin. Kasiluokkalaiset pääsevät maksutta skeittihalliin, seiskaluokkalaiset elokuviin ja ysiluokkalaiset esimerkiksi kuntosalille ja keilaamaan, kuvailee suunnittelija Mari Korhonen

Nuorisopassi on tällä hetkellä käytössä noin 70 prosentilla siihen oikeutetuista oppilaista. Edut ovat vain hyödyksi oppilaille, joten tavoitteena on, että latausprosentti saadaan sataan. Jos oppilaalla ei ole älypuhelinta, voi hän saada käyttöönsä paperisen passin.  

Tällä viikolla vietetään Lasten oikeuksien viikkoa. Lapsen oikeuksien mukaan lapsella on oikeus lepoon, leikkiin ja vapaa-aikaan sekä taide- ja kulttuurielämään. Porissa keksitty Nuorisopassi on oiva esimerkki, jonka avulla tarjotaan maksutonta harrastustoimintaa.  

– Nuorisopassi turvaa, että kaikilla porilaisilla yläkoululaisilla on mahdollisuus erilaisiin vapaa-ajan harrastuksiin. Nuoret ovat myös itse päässeet vaikuttamaan passin etuihin ja kehittämään palvelua, joten myös nuorten näkökulma on huomioitu, sanoo Korhonen. 

Nuorisopasseilla porilaiset 7.-, 8.- ja 9.-luokkalaiset voivat osallistua ilmaiseksi erilaisiin vapaa-ajan toimintoihin ja harrastuksiin. Lisäksi 5.- ja 6.-luokkalaiset pääsevät passeilla uimaan maksutta kerran viikossa. Edut ovat voimassa lukuvuoden kerrallaan toimipaikkojen aukioloajat huomioiden tai edun yhteydessä mainittuna rajattuna aikana.

Lisätietoja eduista ja passeista www.pori.fi/nuorisopassit

Nuorisopassi-sovellus auki puhelimen näytöllä