Joulukuuset ja kausivalot tuovat jälleen joulutunnelman kaupunkilaisille

Perinteiset Joulu-Porin avajaiset lähestyvät, joten kauppatorin joulukuusta pystytetään jo tutulle paikalleen ja keskustan kausivaloja on alettu kytkeä päälle. Joulu-Porin avajaisia vietetään lauantaina 21. marraskuuta, jolloin valoja näkyy jo ympäri keskustaa.

- Tänä vuonna molemmat kaupungin joulukuuset on saatu lahjoituksena yksityisiltä asukkailta. Torille pystytetty kuusi haettiin Pietniemestä ja Raatihuoneelle haettava kuusi saadaan Toejoelta, kertoo työnjohtaja Kari Eilistö infran kunnossapidosta. 

Raatihuoneen edusta saa oman kuusensa joulukuun puolen välin aikaan. Raatihuoneen ympäristön liikenne aiheuttaa omat vaatimuksensa kuusen mitoista. Kuusi ei saa olla liian leveä, jotta liikenteelle ei aiheudu turhaa haittaa. Sekä torin että raatihuoneen kuuset valaistaan tuttuun tapaan.

- Raatihuoneella kuusen pystytyksen yhteydessä alueen liikenteessä saattaa olla hetkellisiä erikoisjärjestelyjä, kun kuusi nostetaan paikalleen, huomauttaa Eilistö.

Keskustan puissa olevia kausivaloja testataan ja kytketään parhaillaan. Torin Satakielilavakin saa näyttävän jouluasetelman, joka rakentuu muun muassa valotähdistä, lumiukosta ja tontuista. 

- Muita valoja löytyy lisäksi myös Raatihuoneen puistosta, jossa komeilee juuresta latvaan asti valaistu vaahtera ja tänä vuonna puistoon tulee myös uusia valopilareita, kertoo piiripuutarhuri Esa Rouvali.

Lisää ihastuttavia valoja löytyy muun muassa Kirjurinluodosta; uimarannan läheisyydessä oleva puu on valaistu sekä sisääntuloportti Kapellimestarinkadulla.

- Viime vuoden sateinen talvi aiheutti harmia, koska monissa valoissa ilmeni häiriöitä kosteuden takia. Nyt valoja on osittain korjailtu, joten toivotaan että vastaavanlaisilta ongelmilta vältytään tänä talvena, pohtii Rouvali.

Kauppatorin joulukuusen valoja asennetaan nosturin avulla