Influessarokotteilla suuri kysyntä – uusia rokotusaikoja annetaan vain vakavalle influenssalle erityisen alttiille henkilöille

Kiinnostus influenssarokotteita kohtaan on ollut tänä vuonna suurta ja myös Porin perusturvan yhteistoiminta-alueella rokotusaikoja on varattu aktiivisesti. Jotta influenssarokotteet varmasti riittävät, perusturva joutuu rajaamaan uusien influenssarokotusaikojen myöntämistä sellaisiin henkilöihin, jotka ovat erityisen alttiita sairastua vakavaan influenssaan.

− Influenssarokotukset kohdennetaan jatkossa THL:n suosituksen mukaisesti vakavalle influenssalle erityisen alttiisiin henkilöihin sekä heidän läheisiinsä. Marraskuun alussa aikoja on myönnetty suositusten mukaisesti hieman laajemmin eri riskiryhmiin kuuluville sekä heidän läheisilleen. Rokotteiden kysyntä on ollut tänä vuonna suurta koko Suomessa, joten rokotteiden riittävyys on haasteellista, kertoo osastonhoitaja Elise Inberg.

Erityisen alttiita vakavalle influenssalle ovat voimakkaasti immuunipuutteiset ja vakavasti sairaat henkilöt, alle 6 kuukauden ikäiset vauvat, raskaana olevat naiset ja perussairaat ikääntyneet. Lähipiirillä puolestaan tarkoitetaan henkilöä, joka asuu tai on viikoittain kasvotusten tekemisissä samassa huoneessa vakavalle influenssalle alttiin kanssa.

Ajanvarauksesta myönnetään uusia influenssarokotusaikoja tällä hetkellä vain edellä mainituille erityisille riskiryhmille. Rajaus ei koske niitä henkilöitä, jotka ovat jo varanneet itselleen influenssarokotusajan. Kaikkien ajan jo varanneiden influenssarokotus pyritään antamaan asiakkaan kanssa sovittuna ajankohtana. Aikoja on tällä hetkellä annettu marraskuulle.

Jos perusturva saa lisää influenssarokotteita käyttöönsä, avataan joulukuulle lisää rokotusaikoja.

Porin perusturvan alueella, eli Porissa, Ulvilassa ja Merikarvialla, influenssarokotteen on saanut reilusti yli 10 000  ihmistä.

 

 

 

 

Rokotteen antaminen