Kylmenevä sää mahdollistaa tekojään jäädyttämisen jatkamisen

Kuluvan viikon lämmin ja sateinen jakso keskeytti jo aiemmin käynnistetyn tekojääradan jään tekemisen, mutta kylmenneen sään myötä jäädyttämistä on päästy jatkamaan. Mikäli kaikki menee suunnitellusti, jää saadaan valmiiksi seuraavaan viikonloppuun mennessä. Tekojääradan vuorot alkavat tässä tilanteessa pyöriä 28.11. alkaen.

– Sääolosuhteet ovat olleet jään varsin epäsuotuisat jään tekemiselle, mutta nyt näyttää siltä, että lämpötila pysyy riittävän kylmänä ja ensi viikon aikana saadaan kenttä luistelukuntoon, iloitsee liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti.

Tekojääradalla päästäänkin heti viikonloppuna tositoimiin, sillä Narukerän edustusjoukkueen ensimmäinen kotiottelu on ohjelmassa heti lauantaina. Tekojääkaukalon jäädyttäminen alkaa tekojääradan valmistuttua.

– Tekojääkaukalon jäädyttäminen aloitetaan, kun iso tekojäärata on saatu valmiiksi ja Liisantori on ohjelmassa tämän jälkeen. Tekojääkaukaloa ja Liisantoria yritetään tehdä mahdollisuuksien mukaan limittäin. Liisantorin jää saadaan avattua luistelijoille näillä näkymin joulukuun puoliväliin mennessä, toteaa Lahti.

Latujen osalta aikataulu on vielä avoin. Sääolosuhteita seurataan tiiviisti ja lunta aletaan tehdä säiden salliessa.

Luistelijoita tekojäällä