Porissa on siirrytty koronaviruksen kiihtymisvaiheeseen

Satakunnan tartuntatautien torjunnan työryhmä suosittelee kaikkia porilaisia käyttämään joko kertakäyttöistä tai pestävää suu-nenäsuojainta julkisissa sisätiloissa liikkuessaan.

Porissa on kuluneiden 14 vuorokauden aikana ollut runsaasti paikallisia koronavirustartuntoja (ilmaantuvuusluku oli 15.6 / 100 000 asukasta), joten Porissa on siirrytty koronaviruksen kiihtymisvaiheeseen.

Suu-nenäsuojainta suositellaan käytettäväksi kaikissa julkisissa sisätiloissa, kuten kaupoissa, ravintoloissa, pankeissa ja joukkoliikenteessä sekä asiakkaille että työntekijöille.

Satakunnan tartuntatautien torjunnan työryhmä suosittelee suojaimen käyttöä erityisesti kaikissa Porin perusturvan yksiköissä ja toimipisteissä asioiville yli 15-vuotiaille asiakkaille. Asiakkaiden toivotaan suojautuvan omalla suu-nenäsuojaimella. Tarvittaessa yksiköstä saa kertakäyttöisen suojuksen.

Lisäksi suojainten käyttösuositus kohdennetaan erityisesti Porin alueen varhaiskasvatuksen, peruskoulun ja 2. asteen oppilaitosten henkilökunnalle. Suositus koskee myös yksityisiä palveluiden tuottajia. Opiskelijoille suojainten käyttösuositusta ei anneta, mutta he voivat halutessaan suojautua omilla suojaimillaan koulupäivien aikana.

Satakunnan tartuntatautien torjunnan työryhmä ja Porin kaupunki seuraavat tilannetta aktiivisesti.

Lisätietoja koronaviruksesta löytyy osoitteesta www.pori.fi/korona. Tutustu myös Satasairaalan koronatiedotteisiin.  

 

Kuvassa henkilöllä kädessään kankainen kasvosuojain