Virtuaalivierailulle Lastentarhatalo Saimaan

Lastentarhatalo Saimassa vierailee vuosittain noin 60 päiväkotiryhmää. Poikkeuksellisen tilanteen vuoksi Lastentarhatalo ei tänä syksynä pysty perinteiseen tapaansa järjestämään päiväkotivierailuja, joten vierailu päätettiin järjestää virtuaalisesti videoiden kautta.

– Päiväkotiryhmien toiminnalliset, ohjatut vierailut ovat Lastentarhatalo Saiman sydän ja ydin, jonka ympärille kaikki muu toiminta rakennetaan. Koska lapsiryhmiä ei tänä vuonna koronasäädösten vuoksi voida ottaa vastaan, päätettiin järjestää virtuaalivierailu korvaamaan osaltaan tilannetta, kertoo Lastentarhatalo Saiman sihteeri Eeva Karhunen.

Virtuaalivierailu koostuu neljästä videosta, jotka on kuvattu Uudenkoiviston Havutuvan päiväkodin vierailusta Saimassa. Havutuvan lapset matkasivat perunannostopäivänä lastentarhatalolle ja tutustuivat päivän aikana Saiman toimintaan.

– Videoilla pääsee mukaan Havutuvan lasten vierailuun, johon sisältyy samoja asioita kuin tavallisestikin päiväkotivierailuihin on kuulunut. Videoilla Havutuvan lapset muun muassa osallistuvat perunannostoon, askartelevat, tekevät vanhan ajan kotitöitä ja leikkivät vanhoilla leiluilla, jatkaa Karhunen.

Kaksi lasta istuttavat kasvimaahan kasveja pihalla

Videoiden toivotaan tuovan iloa ja vaihtelua päiväkotiryhmien arkeen poikkeuksellisena aikana, kun lapsiryhmille turvallisten puuhien määrä on vähentynyt ja lasten toimintapiiri kutistunut.

Lastentarhatalo Saimassa on huomattu, että vaikka nykyaika tarjoaa lapsille valtavat määrät virikkeitä, leluja ja viihdettä, ovat lapset edelleen kiinnostuneita vanhan ajan töistä, esineistä ja toimintamalleista.

– Näin lasten oikeuksien viikolla on hyvä muistaa, että lapsella on oikeus taiteen ja kulttuurin kokemuksiin. Tärkeää on myös käsitellä lasten kanssa historiaan kuuluvia asioita. On hienoa, että kolmannen sektorin toimija tarjoaa Porin varhaiskasvatuksen lapsille ja perheille museokokemuksen näin virtuaalisesti, muistuttaa varhaiskasvatuksen palveluvastaava Tytti Männistö.

Videot julkaistaan Satakunnan Elävän Kuvan Keskuksen ja Lastentarhatalo Saiman YouTubessa, josta muut päiväkotiryhmät ja kodit voivat katsoa videoita ja lähteä näin virtuaalivierailulle Saimaan.

Videosarjan ensimmäinen osa on nyt katsottavissa Lastentarhatalo Saiman Youtube -kanavalla.

 

Kuusi hymyilevää lasta istuu ulkona portailla ja nostavat ilmaan perunoita