Meri-Pori on kuin yhtä suurta lempipaikkaa

Porin kaupunki kartoitti asukkaidensa lempipaikkoja jokaiselta kahdeksalta palvelualueelta. Upeasta Meri-Porista listalle äänestettiin 29 kokemisen arvoista kohdetta.

Meri-Porin lempipaikkalistaus on tuskin kenellekään yllätys – upeat maisemat merenrannasta metsään ovat lähes salvanneet hengityksiä ja houkutelleet vierailijoita paikallisista asukkaista kaukaa tuleviin turisteihin jo kauan. Vanhat klassikot ansaitsevat siitä huolimatta – tai juuri sen ansiosta, erityismaininnat.

Meren ääreltä lempipaikkoja löydettiin tutuista Yyteristä, Kallosta, Karhuluodosta, Mäntyluodosta ja Herrainpäiviltä. Myös kaunis ja kivikkoinen, tyynellä säällä lähes unenomainen Reposaaren takaranta äänestettiin ansaitusti listalle. Karua kauneutta tarjoaa myös Munakarin Säikkä.

Monipuolinen Meri-Pori pitää sisällään meren lisäksi myös muita suosittuja vesistön äärelle vieviä kohteita, kuten Fatijärven rannan, Enäjärven, Kokemäenjoen suistoalueen ja Junnilan leirikeskuksen lampineen, jotka myös kaikki löysivät tiensä asukkaiden lempipaikkoihin.

Uniikin luontoympäristön lisäksi Meri-Pori tarjoaa myös kaunista kaupunginosamaisemaa. Ei siis ihme, että esimerkiksi Uniluoto sympaattisine puutalomiljöineen sekä sen rauhoittumishetkeen erinomaisesti sopiva palomöljä komeilevat listalla. Urbaanimman maiseman ystävät löysivät lempipaikkansa muun muassa Pihlavan ja Uudenniityn kiemurtelevilta teiltä, ja niiden varsilta.

Monipuolisen kuvauksen perusteella voisi siis melkein sanoa koko Meri-Porin olevan kuin yksi iso lempipaikka.

Täydellisen listauksen Meri-Porin lempipaikoista löydät osoitteesta https://www.pori.fi/meri-pori. Sivustolla voit myös tutustua kartan ja kuvien avulla tarkemmin lempipaikkakohteisiin.

 

lempipaikat porisans meri-pori