Porin ja Nakkilan kirjastojen toiminta rajattua 3.12.-31.12.

Koronarajoitusten vuoksi lainaaminen, palauttaminen ja varausten nouto mahdollista, pitempiaikainen oleskelu ei. Kaikki joulukuun tapahtumat on peruttu.

Porin kaupunginkirjaston kaikkien toimipisteiden toiminta on rajattua 3.12.-31.12. Toimipisteiden aukioloajat ja kirjastoauton aikataulut pysyvät ennallaan. Poikkeuksena omatoimikirjastot: Omatoimiaika ei ole käytössä Reposaaren ja Noormarkun kirjastoissa 3.12.-31.12. eli asioida voi vain henkilökunnan palveluaikoina.

Lainaaminen, palauttaminen ja varausten noutaminen on mahdollista. Suosittelemme pikaista asiointia - viivythän enintään 15 minuuttia. Maskisuositus on edelleen voimassa kaikille, joiden terveys ei sitä estä. 

Lehtilukusalit sekä työskentely- ja oleskelutilat on suljettu. Varattavat ja vuokrattavat asiakastilat ovat pois käytöstä. Suurin osa asiakaskoneista on pois käytöstä. Kopiointi, tulostaminen ja pikainen asiointi asiakaskoneella (max. 15 min) on kuitenkin mahdollista.

Pääkirjastossa asiointi on mahdollista aulaan rajatussa tilassa, jossa onnistuu palauttaminen, varausten nouto, pieneen lainattavaan valikoimaan tutustuminen ja lainaaminen. Aikuisten osaston hyllyjen väliin ei pääse kiertelemään, mutta henkilökunta voi hakea hyllyistä kirjoja asiakkaiden pyyntöjen mukaan. Myös lehti- ja musiikkiosaston tiloja on rajattu.  Lasten ja nuorten osastolle pääsee rajattu määrä asiakkaita kerrallaan. 

Kaikki joulukuun tapahtumat on peruttu. Ohjattuja ryhmävierailuja ei toteuteta. 

Tarkempia tietoja saat henkilökunnaltamme. Ota tarvittaessa yhteyttä omaan kirjastoosi.

Näin vierailet kirjastossa turvallisesti

Porin kaupunginkirjaston kaikissa toimipisteissä noudatetaan valtakunnallisia ja alueellisia suosituksia koronaepidemian hillitsemiseksi. Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden takaamiseksi noudatamme seuraavia sääntöjä:  

Suosittelemme asiakkaita käyttämään kasvomaskia tai visiiriä. Myös henkilökuntamme käyttää suojaimia. Jos on vähäisiäkään sairauden merkkejä, kirjastossa ei pidä asioida lainkaan.

Tilojen asiakasmääriä rajoitetaan tarvittaessa voimassa olevien rajoitusten mukaisesti.  

Muihin ihmisiin on hyvä pitää 1-2 metrin turvaväli. Kirjastossa on tarjolla käsidesiä, ja käsien pesu on suotavaa kirjastoon tullessa ja sieltä lähdettäessä. Suosittelemme myös korttiostoja käteismaksun sijaan. Myöhästymismaksuja pystyy maksamaan myös verkkokirjastossa.   

 

Lavian kirjasto