Porin yhteiskäyttövirastohankkeen suuntaviivat tarkentuvat - yhteinen asiakaspalvelu suunnitteilla entiseen postitaloon

Porin kaupunki kertoi syyskuussa selvittävänsä Rautatienpuistokatu 5:n kiinteistön soveltuvuutta kaupungin ja valtion yhteiskäyttöisen virastotalon uutena sijaintipaikkana. Selvitystyön aikana mahdolliseksi toiseksi kohteeksi nousi valtion omistaman Suomen Erillisverkot konsernin kiinteistö osoitteessa Yrjönkatu 6 (entinen postitalo).

Vertailun ja äänestyksen jälkeen hankkeessa mukana olevat valtion virastot ja Senaatti-kiinteistöt yhdessä päättivät, että valtion toimistotyöympäristön suunnittelua tullaan jatkamaan entiseen postitaloon. Porin kaupunki päätti jatkaa selvitystyötä, jossa kaupungin henkilöstö sijoitettaisiin Rautatienpuistokatu 5:een.

Yhteisen asiakaspalvelun tilasuunnittelua jatketaan kaupungin ja valtion virastojen kanssa postitaloon. Yhteisellä asiakaspalvelulla tuodaan palvelut keskitetysti asiakkaiden lähelle. 

– Vaikka kaupunki ja valtion virastot luopuvat ajatuksesta yhteisistä tiloista, niin yhteinen keskitetty asiakaspalvelukonsepti tulee toteutumaan. Molemmat kohteet sijaitsevat promenadiakselin varrella, joten panostus keskustan elinvoimaisuuden kasvattamiseksi säilyy, kertoo Porin kaupungin toimialajohtaja Lauri Kilkku

Toteutuksella saadaan kaksi peruskorjauksen tarpeessa olevaa rakennusta uusiokäyttöön.

– Nykyisessä taloustilanteessa kaupunki etsii edelleen säästöjä. Niitä saadaan henkilöstön siirtyessä nykyistä pienempiin neliöihin työntekijää kohden, Kilkku jatkaa. 

Hankkeiden on tarkoitus valmistua ja tilat ottaa käyttöön vuonna 2024. 

 

 

Rautatienpuistokatu 5 ulkoa