Luistelijoiden kokemuksia kaivataan tekojäiden pelisääntöjen kehittämiseen

Viime talvena avatulle Liisantorin tekojäälle on haettu toimivia käytäntöjä käyttökokemuksiin perustuen. Saatujen palautteiden perusteella kiekon käyttö kiellettiin ja pelaamista keskitettiin urheilukeskuksen tekojääradalle. Palautetta tulee edelleen ja nyt käyttäjiltä kartoitetaan mielipiteitä kyselyllä.

Liisantorilla kiekkojen käyttö kiellettiin turvallisuussyistä viime talvena. Toisena syynä oli se, että kenttäalueen rakenteet eivät kestäneet kiekkojen käyttöä ja aitoihin sekä jäänhoitokonetallin oveen tuli vaurioita. Kiekkokiellosta huolimatta kaupunki on saanut edelleen palautetta kiekkojen käytöstä sekä yleisesti mailojen käytöstä Liisantorilla. 

Kun kiekon kanssa pelaaminen kiellettiin Liisantorilla, haluttiin urheilukeskuksen yleisövuorot muuttaa mailallisiksi ja keskittää pelailu sinne. Liisantoria kaavailtiin jo suunnitteluvaiheessa kokonaan mailattomaksi luistelualueeksi.

– Kiekko aiheutti Liisantorilla monenlaisia vaaratilanteita ja turvallisuussyistä se kiellettiin. Nyt olemme saaneet palautetta, että mailat aiheuttavat myös vaaratilanteita kentällä ja mietimme, pitäisikö Liisantori olla mailattomien luistelijoiden paikka ja mailalliset ohjataan urheilukeskuksen tekojääradalle. Myös tekojääradan osalta on tullut yhteydenottoja, lähinnä mailattomien yleisövuorojen puolesta. Liisantori on kuitenkin maksuton luistelupaikka lähellä monien koteja ja haluamme tarjota yhdenvertaisen liikkumisen kaikille. Kyselyn vastaukset toivottavasti auttavat meitä kehittämään kokonaisuutta, toivoo liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti

Kyselyyn pääsee vastaamaan 16. joulukuuta asti pori.fi/tekojaaradat. Kyselyssä kartoitetaan, pitäisikö mailat sallia vai kieltää Liisantorilla sekä miten urheilukeskuksen tekojääradan muuttuneet järjestelyt koetaan. 

Koronatilanteesta aiheutunut sisäliikuntapaikkojen sulkeminen ja luistelukauden alkaminen on lisännyt ulkoliikuntapaikkojen suosiota. Käynnissä olevat vauhdikkaat pelit luistelijoita täynnä olevalla Liisantorilla saattavat tuntua pienimmistä luistelijoista vaaralliselta. 

– Luonnonjäitä saadaan toivottavasti jäädytettyä lähikoina. Tämä on tietenkin kiinni sääolosuhteista. Luistinratojen avaaminen helpottaa osaltaan myös tekojääratojen painetta, toteaa Lahti. 

Edellytämme kaikilta kävijöiltä vastuullista toimintaa niin tekojääradoilla kuin oheistiloissa. Muistetaan kaikki huomioida etäisyydet, hyvä käsihygienia sekä kasvomaskien käyttö erityisesti sisätiloissa, mutta tarvittaessa myös esimerkiksi luistimia sitoessa tai kentän laidalla seisoessa. Sisätilat ovat auki ainoastaan wc-käyttöä varten. 
 

Lähikuva teräsuojista Liisantorin tekojääradalla talvella