Lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen taloudellista tukea edelleen jaossa – haku päättyy vuoden lopussa

Porin kaupunki jakaa lasten ja nuorten liikuntaharrastuksiin taloudellista tukea. Tukea voi hakea 31. joulukuuta asti porilaisessa urheiluseurassa harrastavan 7–15-vuotiaan porilaisen lapsen tai nuoren perhe. Kyseessä voi olla uusi tai jo olemassa oleva harrastus.

– Harrastus on usein tärkeä osa lapsen tai nuoren elämää. Toivomme, että tuen avulla pystymme mahdollistamaan mahdollisimman monelle mieluisassa harrastuksessa käymisen. Perheillä voi olla monia syitä, miksi kausimaksujen tai liikuntakertojen maksaminen tekee ison loven talouteen, joten toivottavasti tästä on apua, sanoo liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti.


Perheitä tuetaan Lounais-Suomen aluehallintoviraston myöntämällä 20 000 euron erityisavustuksella. Avustuksessa on kyse liikuntaharrastuksen perustoiminnan tuesta, joka on korkeimmillaan 50 euroa kuukaudessa yhtä lasta tai nuorta kohden.


– Teemme tuen jakamisessa yhteistyötä Me-talo Porin Lasten ja nuorten harrastusrahaston kanssa. Tukea haetaan samalla lomakkeella, jolla alle 18-vuotiaat voivat hakea harrastusrahastosta tukea. Hakemukset ohjataan oikeaan paikkaan ja tukipäätöksen tehdään kaupungin liikunta- ja nuorisoyksikössä, kuvailee Lahti.


Tukea voi hakea 31.12.2020 mennessä osoitteessa pori.fi/tukiharrastamiseen. Länsi-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt hankkeelle jatkoaikaa 30.6.2021 asti ja seuraavasta hakukierroksesta tiedotetaan erikseen, mikäli tukea jää vielä jaettavaksi. Vuodenvaihteeseen mennessä jätetyt hakemukset käsitellään tammikuussa loppiaisen jälkeen. Tukea saaneiden seurojen osalta raportointiaikaa on pidennetty myös 30.6.2021 asti.

Päätöksen jälkeen tuki maksetaan suoraan seuralle, missä tukea saava lapsi tai nuori harrastaa. Seura kohdentaa tukisumman suoraan tuen saajan harrastuskustannuksiin.

 

Jalkapalloja ja lapsia