Pori jatkaa tilojen käyttörajoituksia ja antaa tarkennuksia luistelualueiden käyttöön

Porin kaupunki jatkaa tilojensa käyttörajoituksia 10. tammikuuta 2021 saakka osana koronaviruksen leviämisen ehkäisyä. Rajoitukset säilyvät ennallaan, mutta Liisantorin sekä tekojääradan osalta käytäntöihin tulee tarkennuksia.

Kaupungin ylläpitämillä tekojääradoilla otetaan käyttöön henkilörajoitukset, jotta riittävät turvaetäisyydet voidaan taata. Tekojäillä tullaan valvomaan luistelijoiden toimintaa ja tarvittaessa kaupungin henkilöstö ohjeistaa toimimaan rajoitusten ja kenttien sääntöjen mukaisesti. Luistelualueiden reunoille tuodaan lisää penkkejä luistinten pukemista ja riisumista varten.

Liisantorin tekojäälle otetaan enintään 100 luistelijaa kerralla. Huoltorakennuksen pukutilat eivät ole luistelijoiden käytössä, ja luistimet tulee pukea jalkaan ja riisua luistelualueen laidoilla olevilla penkeillä. Ainoastaan huoltorakennuksen wc-tila on luistelijoiden käytössä. 

Urheilukeskuksen tekojääradan yleisöluisteluvuoroille otetaan rajoitusten voimassaoloaikana enintään 250 luistelijaa kerralla. Tekojääradan yleisövuoroilla on mahdollisuus käyttää Karhuhallin yhteydestä löytyviä wc-tiloja, jotka sijaitsevat tekojääradan katsomon takana Karhuhallin seinustalla.

– Edellytämme kaikilta kävijöiltä vastuullista toimintaa niin tekojäällä kuin oheistiloissa. Kaikkia yli 15-vuotiaita suositellaan käyttämään kasvomaskia alueelle saapuessa ja alueelta poistuessa, sekä luistimia pukiessa ja riisuessa.

Lisäksi maskia on käytettävä sisätiloissa ja käsien huolelliseen pesuun tulee kiinnittää erityistä huomiota. Muistetaan lisäksi huolehtia etäisyyksistä, muistuttaa liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti.

Liisantorilla kiekon käyttö ei ole sallittua ja pelata saa ainoastaan pallojen kanssa. Jäänajo tapahtuu kolmesti päivässä. Jäänhoitokoneen ollessa jäällä, kentällä ei saa olla luistelijoita. Turvallisuussyistä on todella tärkeää, että käyttäjät pysyttelevät jääalueen ulkopuolella siihen asti, että kone on poistunut jäältä.

Tekojääkaukalossa ja tekojääradan yleisövuoroilla kiekon kanssa saa pelata.

– Vielä ehtii myös vastaamaan Porin luistelualueita koskevaan kyselyyn, jossa kerätään käyttökokemuksia molempien tekojääalueiden osalta. Olemme saaneet asiasta paljon palautetta ja mietimme vastausten perusteella toimenpiteet, joihin ryhdytään mahdollisimman pian, toteaa Lahti. 

Kyselyyn pääsee vastaamaan 16. joulukuuta asti osoitteessa pori.fi/tekojaaradat. Lisätietoa luistelualueista sekä yleisöluisteluvuorot löytyvät kaupungin verkkosivuilta.

Porin kaupunki suosittelee kasvomaskin käyttöä julkisilla paikoilla sekä kaupungin toimipaikoissa kaikille yli 15-vuotiaille. Kasvomaskia suositellaan myös julkisessa liikenteessä sekä takseissa niin matkustajille kuin kuljettajille.

Lisäksi kaupunki suosittelee kaikkia noudattamaan yleisiä ohjeita turvaväleistä, käsihygieniasta sekä aivastus- ja yskimistavoista. Töihin, kouluun tai muihin julkisiin tiloihin ei tule mennä sairaana tai vähänkään oireisena.

Matkustamista ei suositella leviämisvaiheessa oleville alueille. Kokoontumisrajoituksissa tulee noudattaa Aluehallintoviraston määräyksiä.
 

Lähikuva teräsuojista Liisantorin tekojääradalla talvella