Pohjois-Pori on täynnä upeita lempipaikkoja

Porin kaupunki kartoitti asukkaidensa lempipaikkoja jokaiselta kahdeksalta palvelualueelta. Pohjois-Porista listalle nousi 23 upeaa kohdetta.

– Pohjois-Porissa riittää ihasteltavaa aina Puuvillan sykkeestä rauhallisiin luonnonmaisemiin asti. Alueelta löytyvätkin monet Porin rakastetuimmista kohteista, kuten Kirjurinluoto, Puuvillan kauppakeskus, sekä muun muassa suosittu Ankkalampi, kertoo viestintäharjoittelija Sara Vuorinen.

Osa Porin kansallispuistoa oleva Kirjurinluoto nousi Pohjois-Porin lempipaikkalistalle suosittuna ulkoilu- ja virkistyspaikkana. Kirjurinluodossa pääsee rentoutumaan kauniissa puistossa, uimaan uimarannalla ja pelailemaan vaikkapa frisbeegolfia tai rantalentopalloa, suuressa Pelle Hermannin leikkipuistossa touhuamista unohtamatta. Myös monet Porin rakastetuista festivaaleista, kuten Porispere ja Porin Jazzit järjestetään kesäisin kirjurin alueella.

Myös Satakunnan suurin kauppakeskus Puuvilla löysi paikkansa asukkaiden lempipaikkalistalta. Puuvilla tarjoaa kävijälle ainutlaatuisen ostoselämyksen ihastuttavissa vanhan kutomon tiloissa ja sen parkkihallin ylimmästä kerroksesta avautuvat myös hulppeat näköalat Porin keskustan ylle.  

– Vaikka Pohjois-Pori alkaakin aivan kaupungin keskustan tuntumasta, pääsee alueella nauttimaan myös rauhallisesta ja kauniista luonnosta. Kaupungin läheisyydessä vehreyttä ja rauhaa tarjoavat Kirjurinluodon lisäksi muun muassa Hanhiluoto sekä siellä sijaitseva Hanhipuisto, jossa pääsee ihastelemaan kauniita puu-, pensas- ja kukkakasveja, jatkaa Vuorinen.

Upeita maisemia Pohjois-Porissa on tarjolla myös Rännärinkalliolla, Sahakoskella, sekä Ruosniemen kallioilla. Asukkaiden lempipaikkalistalle nousivat myös muun muassa suosittu Ankkalammen uimaranta ja Kvistiluodon kaunis lenkkipolku, sekä Pohjois-Porin monet hienot sillat, kuten Porinsilta, Pormestarinsilta, sekä Linnansilta maisemineen.

Täydellisen listauksen Pohjois-Porin lempipaikoista löydät osoitteesta https://www.pori.fi/pohjois-pori. Sivustolla voit myös tutustua kartan ja kuvien avulla tarkemmin lempipaikkakohteisiin.

 

lempipaikat porisans pohjois-pori